avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Astăzi am fost păgubiți, eu si prietenul meu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Astăzi am fost păgubiți, eu si prietenul meu, ...

Bună seara,
Astăzi am fost păgubiți, eu si prietenul meu, cu care sunt coproprietara la casa in care locuim, de o sa- zisa firma de reparat acoperișuri. Am luat anunțul de pe FB, părea firma serioasa, cu multe lucrări in portofoliu, scria ca oferă factura si garantie.Oferta inițială a fost de 2500lei. La fata locului, au spus ca emai mult si ca ajunge pe la 5000 lei.La final au început sa calculeze, materiale ,TVA la lucrare si la manopera separat si au ajuns la suma de 16000.Nu am avut atâția bani in casa, si prietenul meu a plecat cu ei la bancomat..Acolo, au mers la intimidare, au început sa amenințe indirect, ca si când s- ar fi tachinat între ei si au mai cerut bani.Un total de 23000lei si 150 de euro, practic toti banii de care dispuneam.
Va rog sa ma sfătuiți ce as mai putea face acum. Prietenul meu nu vrea sa avem.probleme, mai ales ca cei 4 indivizi sunt de etnie roma.
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 18:11, 3 Octombrie 2025
Buna ziua,

Conform datelor de pe listafirme.ro, firma nu si-a mai depus bilantul din 2022 incoace, deci practic firma nu prea exista. Indivizii lucreaza pe cont propriu…asa cum v-au sfatuit faceti plangere penala pentru inselaciune…
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rapid plângere penală la Poliție sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria de care aparțineți. Cum ați fost sfătuită, pentru înșelăciune, împotriva unor persoane care s-au prezentat X si Y, posibil să se fi prezentat cu alte nume decât cele reale. Au venit cu mașina marca, culoarea, numărul de înmatriculare, numere de telefon. Probați cu ce înscrisuri aveți de la ei, dacă aveți, tipăriți conversatiile pe watsapp, dacă există, anunțul de pe facebook.
Solicitați consultarea cu celeritate a imaginilor înregistrate de atm-ul băncii de la care au fost retrași banii, situat in localitatea… strada….repere. Este o șansă importantă să fie identificați autorii, imaginile se păstrează o perioadă limitată.
Plângerea o faceți ambii, dacă ambii ați contractat scris sau verbal cu “firma”, si angajati un avocat pentru a va asista la audierea in calitate de persoana vătămată si pentru a va ajuta să urmăriți stadiul dosarului. Dar nu amânați, cu cât mai repede sesizați, cu atât mai multe șanse să fie rezolvată problema dvs. și să recuperați banii. Succes!
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2025
herminast, utilizator
Nu îmi dau seama dacă este vorba de o singură grupare sau de mai multe. În Vâlcea au apărut niște persoane de etnie romă, cu accent ardelenesc, care au dat cel puțin trei țepe:

1. Au păcălit-o pe mama mea să semneze un contract în care erau trecute prețuri exagerat de mari pentru manoperă, astfel încât a ajuns să plătească 40.000 de lei pentru doar 6 m² de streașină.

2. Unei vecine i-au cerut banii cash, în avans, pentru materiale, fără să elibereze chitanță, după care au dispărut.

3. Într-un alt caz, au cerut inițial o sumă mai mică, dar ulterior au continuat să solicite bani, ajungând chiar să recurgă la amenințări.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nimeni nu face plângere imediat, de frică ori din alte motive, ei se plimbă liniștiți, infractori “voiajori” cu același mod de operare, profitând de nepriceperea oamenilor, de naivitatea lor, de frică. Și se mișcă repede, schimbă telefoanele, mașina, lucrează doar cu numerar ca să nu se poată vedea în ce cont au intrat banii. Da, pot fi aceiași “meșteri ardeleni”

ovvvidiu a scris:

Nu îmi dau seama dacă este vorba de o singură grupare sau de mai multe. În Vâlcea au apărut niște persoane de etnie romă, cu accent ardelenesc, care au dat cel puțin trei țepe:

1. Au păcălit-o pe mama mea să semneze un contract în care erau trecute prețuri exagerat de mari pentru manoperă, astfel încât a ajuns să plătească 40.000 de lei pentru doar 6 m² de streașină.

2. Unei vecine i-au cerut banii cash, în avans, pentru materiale, fără să elibereze chitanță, după care au dispărut.

3. Într-un alt caz, au cerut inițial o sumă mai mică, dar ulterior au continuat să solicite bani, ajungând chiar să recurgă la amenințări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari, hartuiri - oportunitate plangere la politie sammydo sammydo Pe scurt,domnisoarelor,doamnelor si domnilor, am intalnit urmatoarea speta, o prietena de-a mea s-a despartit de sot, si acest lucru a afectat-o foarte tare, ... (vezi toată discuția)
Cizme ugg contrafacute Micla11 Micla11 Buna, as dori sa stiu ce pot sa fac in urmatoarea situatie: am cump o perechede cizme Ugg de la o pers cunoscuta pe fb, care vindea cizme Ugg( originale zice ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare! lucrez in domeniul vanzarilor mai ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am o intrebare! Lucrez in domeniul vanzarilor mai exact la o casa de pariuri! Am avut neplacerea ca doi clienti de etnie roma sa ma pacaleasca ... (vezi toată discuția)