avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Căsătorie și locuințe ANL – se păstrează ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Căsătorie și locuințe ANL – se păstrează ambele contracte de închiriere?

Doi soți, ambii beneficiari ai unor contracte ANL, se căsătoresc,ce efecte au asupra contractelor lor de închiriere?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia H. , Consilier juridic 03:32, 5 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După căsătorie:
Dv deveniti o familie unică, conform legii;

familia nu mai poate deține două contracte ANL active.
ANL / primăria trebuie informată în termenul stabilit (de regulă 30 zile) cu privire la schimbarea situației familiale;
Autoritatea analizează situația și solicită opțiunea pentru una dintre locuințe;
.Unul dintre contracte va înceta, de obicei cel mai recent sau cel mai puțin justificat ca necesitate.

În caz de neanunțare sau refuz de reziliere, se poate dispune denunțarea unilaterală a unuia dintre contracte de către autoritate.

Sfarlea Sergiu a scris:

Doi soți, ambii beneficiari ai unor contracte ANL, se căsătoresc,ce efecte au asupra contractelor lor de închiriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta anl si mostenire casa. Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua , As dori sa va adresez 2 intrebari si sper sa pot primi si raspuns, dar intai sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. O persoana ( X ) ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta cu chirie de la anl ancasiia ancasiia Locuiesc intr-un apartament cu chirie de la ANL si am inteles ca dupa 5 ani se poate cumpara. Problema mea este urmataorea: dosarul de inchiriere a fost facut ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)