avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara tuturor! In anul 2019, atunci când s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara tuturor! In anul 2019, atunci când s-a făcut încadastrarea ...

Bună seara tuturor!
In anul 2019, atunci când s-a făcut încadastrarea din oficiu, ne-am trezit că pământul agricol al bunicului meu, nu mai este pe locul unde era, și l-au mutat din vale, pe deal, undeva la 2-3 sute de metri. Pe terenul respectiv există titlul de proprietate din anul 1993. Din cate am înțeles, acum acel teren aparține primărie și este încadrat ca pășune și mutarea amplasamentului s-a făcut în baza deciziei prefectului, din anul 1991. Problema este că acel teren pare complet pierdut, întrucât nu se poate face nici măcar succesiunea, pentru că în titlu de proprietate apare într-o locație, dar în cartea funciară in altă locație. Știți cumva dacă există vreo soluție la această problemă?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:21, 3 Octombrie 2025
Ar fi ca pas de inceput o plangere administrativa la OCPI dar nu stiu cat rezolva dar in mod cert ar trebui sa rezolvati prin instanta unde se va administra o expertiza judiciara care va stabili amplasamentul real conform titlului și istoricul de folosință.
Dacă terenul a fost trecut ca pășune a UAT, se poate invoca încălcarea dreptului de proprietate, ceea ce atrage inclusiv răspunderea civilă delictuală a autorităților. Există jurisprudență CEDO care sancționează asemenea situații de „expropriere de fapt”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! vă rog să mă îndrumați dacă ați putea, ... Ivan Amelian Ivan Amelian Bună dimineața! Vă rog să mă îndrumați dacă ați putea, pentru următoarea situație. Dețin un teren agricol de 5000 mp (pe numele bunicului) cu ... (vezi toată discuția)
Cadastru Mihai Cretu Mihai Cretu Am cumparat un teren in 2005 in Bolintin Deal am obtinut intabularea cadastrul si am platit topograf pt. Ridicarea topografica . Apoi am obtinut apronarea de ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe pamantul altuia! sofia1975 sofia1975 Buna ziua!As dori sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate in urmatoarea situatie: Cadastru este facut pe pamantul meu de catre altcineva in anul 2008.In acest ... (vezi toată discuția)