avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionar de limită de vârstă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar de limită de vârstă ...

Bună seara.Ma numesc Iorga Niculai,sunt pensionar de limită de vârstă și am o întrebare ptr dl Mircea Carp.Dle Mircea Carp vă rog să-mi spuneți concret DACĂ conform deciziei Nr 319 a ICCJ din 22.09.2025, în dosarul 1058/1/2025 se acordă puncte de stabilitate ptr stagiul suplimentar lucrat in gr.2 de muncă?!Eu am 13 ani de Gr 2 de muncă obținută în instanță (1988-2001,ptr care am primit 3 ani și 3 luni de stagiu suplimentar dar la decizia de recalculare conform legii 360/2023 nu am primit nici un punct de stabilitate ptr cei 3 ani și 3 luni de stagiu suplimentar?!Concret ce sa obținut în acea zii de 22.09.2025?!Se dau conform acelei decizii puncte de stabilitate sau nu?Este considerat CONTRIBUTIV STAGIUL NECONTRIBUTIV CONFORM LEGII 360/2023?! Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2025
Iorga Niculai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 5 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Respinge ca inadmisibile sesizările conexate.
Deocamdată nu se acordă puncte de stabilitate pentru stagiul aferent.
Eu am 14 ani de stagiu aferent. Să vedem ce vor hotărî Tribunalele Bistrița Năsăud și Tulcea în acele dosare.
Carp Mircea, utilizator
acest răspuns util
Ok.Adica să înțeleg că un tribunal ierarhic inferior va decide peste ÎNALTA CURTE!!!??? Inadmisibil este echivalent cu NECONTRIBUTIV?!Ce se va întâmpla dle Carp dacă tribunalele Bistrița și Tulcea vor decide că stagiul aferent este contributiv?! Ne vom "bate" fiecare individual ptr drepturile noastre?!Vor să ne divizeze,divide et impera,In cît timp se va da motivarea dle Carp?! Le reglementează vreo lege timpul sau cînd vor ei doar ptr ei? Mulțumesc pentru precizări.
Iorga Niculai, utilizator
acest răspuns util
[ link extern ] /
Nu am de unde sti ce se va intampla in final cu stagiul aferent.
Eu am, sustinut prin prevederi legale cel putin de prin luna Februarie 2025 ca stagiul aferent este stagiu de cotizare contributiv .
acest răspuns util
Am urmărit pe portalul instanțelor,atît dosarul din Bistrița,cît și cele 3 dosare din Tulcea să văd dacă este fixată o dată ulterioară de judecată datei deciziei ICCJ.In cele 3 dosare din Tulcea există fixată data de 8.12.2025.In cel din Bistrița nu există o dată ulterioară.Mult nu mai este pină pe 8.12.2025.Vom vedea ce vor mai decide judecătorii din această țară,SPECIALII din această țară.Vom vedea și motivarea.Poate nu au fost făcute bine dosarele, conform OUG 62/2024.LA PENSIA PE CARE O AM EU CEI 3 ANI SI 3 LUNI SUNT F.IMPORTANTI.CA SĂ-I ACTIONEZ IN INSTANȚĂ SI SĂ AM SANSE SĂ CISTIG TREBUIE SĂ EXISTE UN PRECEDENT,Eu cred că va venii așa cum în cazul meu a mai venit.Multumesc ptr dialog și precizări.
acest răspuns util
Chiar daca urmariti portalul cu acele litigii , nu va poate ajuta prea mult cu decizia lor, intrucat practica judiciara nu este izvor de drept.

ICCJ a decis cu totul altceva decat interpretarile care se dau ..cititi bine decizia si o sa vedeti ca inadminisbil nu este echivalent cu necontributiv ,

Inadmisibilitatea inseamna că,o cerere juridică nu poate fi judecată pe fond din cauza lipsei unor condiții prealabile esențiale sau cei care au solicitat ICCJ sa se pronunte nu au avut argumente clare și precise, susținute de probe și norme legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Știe cineva care a fost decizia iccj în dosarul 1085/1/2025 ... iulianpancu iulianpancu Bună,știe cineva care a fost decizia ICCJ în dosarul 1085/1/2025 cu termen de soluționare astăzi 22-09 -2025 privind perioadele suplimentare la grupele de ... (vezi toată discuția)
Bună seara.ma interesează cum se aplică, în ce condiții ... nedelcu.lucian1950@gmail.com nedelcu.lucian1950@gmail.com Bună seara.Ma interesează cum se aplică, în ce condiții se aplică și cine poate beneficia de, decizia ICCJ 89/2024.Eu am lucrat in grupa 1 din 1970 ... (vezi toată discuția)
Am onoarea! aș dori să aibă amabilitatea cineva de pe-aici, ... Vali2024 Vali2024 Am onoarea! Aș dori să aibă amabilitatea cineva de pe-aici, să mă lămurească în detaliu ce înseamnă noțiunea de „Stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)