avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia unui certificat de mostenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia unui certificat de mostenitor ...

Buna ziua! Cum pot intra in posesia unui certificat de mostenitor din 1971, care nu se regaseste nici la Arhivele Nationale, nici la Camera Notarilor Publici?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 23:56, 5 Octombrie 2025
Certificat emis înainte de 1995: Judecătoria care avea în subordine notariatul de stat
Dacă nu e acolo, Arhivele Naționale – Serviciul Județean
Dacă tot nu e, Primăria locală

Dacă s-a pierdut definitiv, apelați la un avocat și faceți Cerere în instanță pentru constatarea calității de moștenitor.

Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de mostenitor real real In anul 1977 dupa decesul tatalui meu, Notariatul de Stat (la vremea aceea) a emis Certificatul de Mostenitor. In anul 1978, in baza Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie ioalex ioalex Bunica mea a avut mai multe parcele de teren extravilan si vie. A decedat in 1996. Pentru inceperea unei succesiuni notarul imi cere procesul verbal de punere ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte mostenitori Bundy Bundy Buna ziua, Caut pe cineva care sa me ajute sa gasesc niste sentinte si certificate de mostenire din anii 1960 respectiv 1970, aceastea fiindu-mi necesare ... (vezi toată discuția)