avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt titularul contului deschis la banca Reiffeisen ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt titularul contului deschis la banca Reiffeisen ...

Buna ziua,

Sunt titularul contului deschis la banca Reiffeisen Cluj, in numele mamei mele al caruit tutor sunt desemnat începând din luna iulie 2025 nu mai am acces la contul meu bancar, acesta fiind blocat fără o justificare legală și fără notificare prealabilă din partea băncii.

Am solicitat în mod repetat clarificări și deblocarea contului, însă banca nu a oferit niciun temei juridic sau contractual clar, nu a indicat durata blocării și nu a pus la dispoziție o procedură de remediere, încălcând astfel dreptul meu de dispoziție asupra fondurilor proprii .

As dori sa stiu cum trebuie procedat din moment ce banca ma amana de pe o saptamana pe alta?

Este instanta de ajutor in acest caz?

Cu multumiri,

Nicolai Pop
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:37, 9 Octombrie 2025
Dacă contul curent este pe numele mamei, ea este titulară a contului.

Dumneavoastră ca tutore, sunteți împuternicit, și puteți cel mult să administrați banii mamei din cont, dar numai în interesul ei.

Contul NU poate avea 2 titulari.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Am notificat banca să nu-i elibereze bani mamei, care are alzheimer, decât în prezența unui membru al familiei și acum nu putem retrage bani. Îi poate banca bloca contul? gheorgheangelica gheorgheangelica In nurma diagnosticului de Alzheimer al mamei mele, am notificat banca sa nu-i elibereze mamei bani din cont decat in preyenta unui membru al familiei pana la ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar cu cinci moștenitori, din care unul minor: juristul băncii spune că nu se poate debloca suma până nu împlinește minorul 16 ani. cum putem rezolva situația? acopoiu acopoiu Buna ziua - in urma decesului tatalui meu, mama, care era imputernicit pentru contul lui a anuntat banca iar acel cont a fost blocat pana la definitivarea ... (vezi toată discuția)