avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna dimineata, Exista vre-o interdictie legala prin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna dimineata, Exista vre-o interdictie legala prin care sa ...

Buna dimineata,
Exista vre-o interdictie legala prin care sa opreasca un conducator auto care doreste pe cheltuiala lui ,fisa medicala sa-si preschimbe permisul auto cu o anumita perioada de timp(2-4-5 ani) inainte de expirarea acestuia?Care este in prezent termenul de valabilitate a permisului nou schimbat?A fost adoptata ,promulgata ,este in vigoare acea lege despre care se spunea ca limiteaza la 5 ani valabilitatea permiselor auto pentru persoanele peste 70 ani ? Si acestia primesc 10 ani la preschimbare?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cosmin 12 , utilizator 08:51, 9 Octombrie 2025
Buna dimineata ! Conform OUG 195/2002,valabilitatea este de zece ani pe cale administrativa ,pentru varsta de 70 ani este de cinci ani ,FISA MEDICALA ESTE VALABILA SASE LUNI ,nu exista nici o interdictie legala,este doar un document cerut la preschimbarea preschimbarii acestui permis .Asadar se poate schimba permisul inainte de teremen cu o fisa med noua ,persoanele de acuza varstniciii de 70 ani primesc 5 ani iar cei sub 70 ani primesc valabilitate de 10 ani. Cu respect ,AUREL BINDEAN
Ce lege limiteaza valabilitatea permisului la 5 ani ,pentru persoanelor cu varsta de 70 ani?
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2025
Cosmin 12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea permiselor de conducere alexandruteutisan alexandruteutisan Eu am permis de conducere si pentru autoturisme si pentru canioane de mare tonaj , dupa cum am inteles cele pentru transport marfa de mare tonaj vor fi ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Sunt detinatorul unui permis auto din 2006 in care este mentionat domiciliul. De curand mi-am schimbat domiciliul. Adresa din CI nu mai ... (vezi toată discuția)
Modificare valabilitate permise de conducere din 19 ianuarie 2013 cyan cyan dupa ultimele \"noutati\" anuntate privind modificarea OUG 195/2002 incepand din 2013, pe langa cea bine cunoscuta privind vehiculele inmatriculate in ... (vezi toată discuția)