avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitatea permiselor de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitatea permiselor de conducere

Eu am permis de conducere si pentru autoturisme si pentru canioane de mare tonaj , dupa cum am inteles cele pentru transport marfa de mare tonaj vor fi valabile 5 ani , si cele pentru autoturisme 10 ani , eu ma stabilesc in afara tari , voi fi nevoit sa vin din 5 in 5 ani sa schimb permisu , acesta fiind permis european valabil in toata europa , pot lucra ca sofer , in Spania nu se schimba permisu din 5 in 5 ani , atunci ce voi face cand pe permis va fi doua valabilitati , sau ne va da 2 permise ,unu pentru autoturisme si altu pentru cele care depasesc masa totala 3,5Tone .X-(:">#-o
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:55, 6 Ianuarie 2013
Permisele actuale, aflate in folosinta, vor fi valabile pana la momentul expirarii perioadei lor de valabilitate.
Asta stiu , dar imi pun problema pentru viitor , intrucit nu se poate schimba de alt stat el viind eliberat de statu roman , daca calc pe bec mil trimite in tara si-l redobandesc din tara , nu de unde mi la ridicat , poate nu am fost inteles bine . voi putea sa circil cu autoturismu , si nu voi putea circula cu auto mai mari de 3,4T , Cum voi putea explica valabilitatea ( 2) pe acelas permis , Primu politist care-l va vedea il si va anula , Dobindirea gradelor de conducere e plauzibila , dar valabilitatea lor cum ??#-o:yawn:
reducerea valabilitatii permiselor de condcuere ptr categ. C, D (soferii profesionisti) a fost justificata de catre MAI la modificarea OUG 195 tocmai prin alinierea la legislatia europeana unde ar fi prevazuta valabilitate de 5 ani. daca in Spania valabilitatea este mai mare, 10 ani, aveti posibilitatea preschimbarii permisului in Spania.
Asa cum statul roman prin Ordinul M.A.I. nr. 163/2011 recunoaste si preschimba permisele obtinute in alte state, printre care si Spania, la fel si Regatul Spaniei recunoaste si preschimba permisele obtinute in Romania. Daca perioada de valabilitate este mai mare in Spania, va convin conditiile de preschimbare, aveti libertatea sa va preschimbati permisul la autoritatile spaniole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)
Modificare valabilitate permise de conducere din 19 ianuarie 2013 cyan cyan dupa ultimele \"noutati\" anuntate privind modificarea OUG 195/2002 incepand din 2013, pe langa cea bine cunoscuta privind vehiculele inmatriculate in ... (vezi toată discuția)