avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitate rovinieta auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitate rovinieta auto

Am vandut masina, numarul de inmatriculare fiind preferential l-am pastrat pentru masina noua cumparata. Cumparatorul inmatriculand masina vamnduta de mine pe nu,le,ke sau cu alt numar de inm,atriculare. Ramane problema rovinietei, cumparata de mine pentru masina vanduta. Cat de legal estye refuzul CNAIR de a rambursa diferenta de valoare pentru rovinieta pentru perioada de valabilitate, eu am acelasi numar de inmatroiculare dar cu alt VIN, noul proprietar are alt numar de inmatroiculare dar VIN-ul de pe rovinieta., el nu este in interedsat de rovinieta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:14, 14 Octombrie 2025
Buna ziua

1. contravaloarea rovinietei se restituie numai in cazul:
- dezmembrarii, casarii sau predarii vehiculului unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii
- scoaterii definitive din Romania a vehiculului
- declararii furtului vehiculului

2. rovineta este emisa pentru un anumit autovehicul si estye valabila numai daca numarul de inmatriculare si VIN-ul corespund cu datele introduse la emitere.

3. in cazul schimbarii numarului de inmatriculare trebuie solicitata modificarea rovinietei.

4. in cazul dvs (masina noua, dar acelasi numar) aveti nevoie de o noua rovinieta

Contravaloarea se poate restuitui si daca pentru același vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puțin o zi. Dar asta ar insemna ca cel care a cumparat masina de la dvs sa solicite o rovinieta. Daca nu solicita, nu veti primi nimic inapoi de la CNAIR.

vedeti NORME METODOLOGICE din 21 septembrie 2018 pentru aplicarea de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a tarifului de utilizare și a tarifului de trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto cumparat cu rovinieta valabila, pot folosi rovinieta pana expira ? patraule2 patraule2 Am vandut masina tatalui meu acum o luna si am verificat astazi pe site-ul CNADNR valabilitatea rovinietei. Exista o rovinieta valabila pe seria de sasiu a ... (vezi toată discuția)
Rovinieta autoturism Tataly Tataly Bună ziua, Am cumpărat un autoturism pe care l-am înmatriculat cu numărul avut anterior. Intrebarea mea este: rămâne valabilă rovinieta, aceasta ... (vezi toată discuția)
Dacă am imatricula o mașină din alt județ este valabilă ... Dan Cantemir Dan Cantemir Dacă am imatricula o mașină din alt județ este valabilă rovinieta de la vechiul proprietar (vezi toată discuția)