avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt divortata cu sentinta de divort in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt divortata cu sentinta de divort in care scrie ...

Buna ziua,
sunt divortata cu sentinta de divort in care scrie ca , copilul e crescut in comun acord dar copilul locuieste cu mine, mama. Are domiciliul si resedinta la adresa mea. Deasemenea scrie ca acte precum buletin , pasaport se pot solicita de un singur parinte. Inca un punct: un singur parinte poate calatorii in afara tarii fara acordul (procura) celuilalt parinte, doar cu conditia ca aceasta sa stie unde merge copilul si durata.
Sentinta de divort s-a pronuntat in Romania, noi traind in Germanii (copilul si ambii parint separat). As dorii sa plec 3 zile in Grecia cu copilul, are pasaport si sentinta de divort este legalizata si tradusa in limba germana. Pot rezerva si pot pleca linistita sau pot avea probleme la aeroport/vama?
Va multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kya81 , utilizator 12:45, 15 Octombrie 2025
puteti pleca linistita,necontand in germania situatia copilului minor
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)
Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru minor gabriela141223 gabriela141223 buna ,am o problema .am vrut sa fac pasaport baiatului meu minor si nu au vrut sa-i faca zicand ca e nevoie de acordul tatalui ptr pasaport. nu am fost ... (vezi toată discuția)