avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport pentru minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport pentru minor

buna ,am o problema .am vrut sa fac pasaport baiatului meu minor si nu au vrut sa-i faca zicand ca e nevoie de acordul tatalui ptr pasaport. nu am fost casatoriti legitim dar copilu ii poarta numele . tatal e in germania si noi am vrut sa mergem in vizita la el ,dar fara pasaport nu se poate. ce solutii ar fi???
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gabriela141223 , utilizator 19:21, 8 Septembrie 2013
Sa mearga la ambasada sau consulat si sa va dea acordul, vi-l trimite apoi prin posta.
Aveti nevoie de acord si pt iesirea din tara.
deci imi trebe acord si ptr pasaport si ptr iesirea din tara ,practic 2 acorduri.acea procura de la ambasada sau consulat cat timp ar fi valabila ? doar ptr o iesire din tara sau e valabila definitiv.? daca ar fi avut buletin ar mai fi fost nevoie de acest acord ? ms
Tatal trebuie sa isi dea acordul si pt pasaport si pt a iesi cu copilul din tara. Ori face intai acordul pt pasaport si dupa ce il scoateti, mai merge inca o data si la datele copilului trece si seria si nr pasaportului, ori da acum o singura declaratie, insa trebuie doua exemplare originale, ca unul ramane la pasapoarte. In acel acord trebuie sa scrie si cand veti calatori, destinatia si durata. Daca faceti mai multe calatorii, scrie o perioada mai mare de timp, in care puteti calatori de mai multe ori, daca faceti curse regulate.

e cam complicat deoarece nici nu se afla aproape de un consulat sau ambasada. destul de rau cu legea asta ca mama sa nu poata pleca intr-o excursie cu propiul ei copil fara acordu celulilalt parinte la implinirea varstei de 14 ani cand i se face buletin mai e nevoie de acest acord ptr iesirea din tara?
Cat va fi minor, veti avea nevoie de acordul tatalui, chiar daca va iesi cu buletinul..
Poate merge si la orice notar, insa va trebui apoi tradus si apostilat, va dura destul si va costa.
Poate va viziteaza tatal in Romania, va da acordul pt viitor si plecati alta data.

Alte discuții în legătură

Pasaport pt copil creatza_ani2008 creatza_ani2008 pt a face pasaport unui copil de 5 luni am nevoie de hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor si iesire din tara xenia26 xenia26 Am nascut in Belgia si as dori sa merg in vacanta in Rominia ,tatal copilului nu merge ,se poate face pasaport copilului(de 3 luni) in Bucuresti fara sa fie ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)