avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca un salariat presteaza munca de noapte in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca un salariat presteaza munca de noapte in intervalul ...

Buna ziua,
Daca un salariat presteaza munca de noapte in intervalul orar 23:30 - 06:30, respectiv 7 ore pentru care primeste si spor de noapte de 25%, cum este corect sa procedam cu ora pentru completarea normei, se plateste sau nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 15 Octombrie 2025
Buna ziua,
Codul muncii specifica faptul ca pentru munca de noapte, salariatului fie i se va reduce programul de lucru cu o ora, fie va fi remunerat cu un spor de minim 25% aferent timpului lucrat noaptea. Daca dvs ati decis sa platiti sporul, atunci puteti face modificarea normei salariatilor in cauza la 7 ore/zi si sa continuati acordarea sporului in cauza.
Altfel, daca nu plateati spor, puteati sa reduceti programul de lucru de la 8 ore/zi la 7 ore/zi, ca urmare a faptului ca salariatul isi desfasoara munca in cursul noptii.
Eu asa interpretez situatia.
Dacă se reduce timpul de munca, nu se mai plătește sporul.. codul muncii prevede ori una ori alta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de noapte catalin.bobocea catalin.bobocea Dacă în cursul unei luni se lucrează accidental(intervenție) noaptea cu respectarea celor 3 ore de noapte și întimpinat orar stabilit de CM se acorda ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de noapte Anne Georgelin Anne Georgelin Buna ziua, Cum ar trebui platite, conform legii, orele unei ture de la 19h-7h ? 8 ore cu un spor de 25% (22h-6h) sau 12 ore platite toate cu un spor de 25% ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)