avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Angajatorul te urmărește pe retelele sociale și pe ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Angajatorul te urmărește pe retelele sociale și pe what's ...

Angajatorul te urmărește pe retelele sociale și pe what's up si te obliga verbal sa răspunzi la telefon în concediu de odihna
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:51, 15 Octombrie 2025
Buna ziua

Cum adica te urmareste pe retelele sociale? Atat timp cat informatia e publica, oricine poate vedea ce postati. La unele retele de socializare aveti posibilitatea de a restrictiona accesul la profilul dvs in asa fel inca sa fie vizibil numai anumitor persoane.

Conform codului muncii, angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Totusi, aveti cam multe probleme cu acest angajator. Poate ar fi cazul sa va gasiti un alt job.
Trebuie sa salvați toate mesajele, apelurile și dovada că vi s-a cerut să răspundeți în concediu sau că sunteți urmărit(ă) online.

Pasul 2 – Transmiteți o notificare oficială angajatorului, redactată în scris (nu verbal), prin care sa:

solicitați respectarea concediului de odihnă conform Codului Muncii;

menționați că orice contact profesional în această perioadă este neautorizat și nelegal daca nu este in conditiile legii,

Dacă abuzul continuă, depuneți o: sesizare la ITM, pentru încălcarea drepturilor salariaților si plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dacă există forme de hărțuire morală repetată.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2025
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada de preaviz. StefaniaLeo StefaniaLeo Buna ziua! Daca pe data de 02.09.2024 am facut o cerere de concediu pt. perioada 24-25-26 septembrie si aceasta a fost aprobata, dar intre timp pe data de ... (vezi toată discuția)
Întrerupere co pentru evenimente deosebite Sanda L Sanda L Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Concediul de odihnă poate fi întrerupt pentru concediu evenimente deosebite (deces)? Este vreo bază ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul să îmi interzică să îmi iau concediu de ... Andrei_B3001 Andrei_B3001 Poate angajatorul să îmi interzică să îmi iau concediu de odihnă? Lucrez la o Casă de Pensii și am primit hârtie de la București cum că niciun ... (vezi toată discuția)