avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat și am făcut partajul in urma cu 11 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat și am făcut partajul in urma cu 11 ani la notar ...

Bună dimineața am și eu o întrebare am divorțat și am făcut partajul in urma cu 11 anii la notar acum mi sa făcut oprire pe cont pe motiv că nu am platit impozitul la casa pe care am făcut partajul cu fostul soț pe motiv că sunt coproprietar ce sa înțeleg acum că acel partaj făcut la notar în urmă cu 11 anii nu este valabil și eu inca sunt proprietara pe acel imobil și ce asi putea sa fac mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:02, 16 Octombrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil nu s au făcut modificări pe rolul fiscal și apareti la adm financiara încă coproprietar la imobil.Ar fi trebuit sa faceți dvs demersuri,sa depuneți actul de partaj etc..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca imobilul a ramas in proprietatea fostului care nu s a dus sa il inregistreze la fisc si acestia nu au o evidenta corecta, fiind obligatia proprietarului de a declara bunul dobandit.

Daca aveti o copie a actului de partaj depuneti-l, daca nu solicitati un duplicat de la notarul unde a fost incheiat actul si ulterior solicitati modificarea evidentelor primariei. In mod normal, nu ar trebui sa va amendeze pentru nedeclararea modificarilor (nefiind obligatia dvs) si ar fi normal sa stearga si debitele.
Mulțumesc pentru răspuns dar daca eu acum nu mai sunt de acord cu acel partaj pentru că nu am primit suma de banii in termenul legal pot ataca în instanță acel act și ce șanse am șanse să câștig mulțumesc

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Banuiesc ca imobilul a ramas in proprietatea fostului care nu s a dus sa il inregistreze la fisc si acestia nu au o evidenta corecta, fiind obligatia proprietarului de a declara bunul dobandit.

Daca aveti o copie a actului de partaj depuneti-l, daca nu solicitati un duplicat de la notarul unde a fost incheiat actul si ulterior solicitati modificarea evidentelor primariei. In mod normal, nu ar trebui sa va amendeze pentru nedeclararea modificarilor (nefiind obligatia dvs) si ar fi normal sa stearga si debitele.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveati de primit o sulta in urma partajului, trebuia sa o pretindeti/executati silit in 3 ani de la data actului. In prezent nu mai puteti apela la forta de constrangere a statului prin executor judecatoresc, Actul insa ramane valabil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o șansă din pacate ...E doar culpa dvs ca ați stat în pasivitate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act donație vânzare mascată marysimo marysimo Suntem 3 coproprietari, iar unul din ei și-a donat partea unui străin. El și-a donat partea din cauză că tatăl său a scris la un moment, acum 21 de ani ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)