avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fără succesiune legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fără succesiune legea 18/1991

Bună ziua,
Rog sa ma sfătuiți într o situație.
Bunicii mei au fost căsătoriți. În timpul căsătoriei imediat după revoluție cand s au "dat terenurile înapoi luate de către comunisti" i s a emis bunicii un titlu de proprietate cu niște terenurile iar bunicului un alt titlu de proprietate cu alte terenuri. Precizez ca nu erau trecut ambii pe ambele titluri, fiecare avea titlul sau de proprietate. În anul 2005 bunicul a decedat. În urma bunicului au rămas soția supraviețuitoare și 2 copii. Întrebarea mea ar fi având în vedere ca bunicul a decedat bunica poate sa vândă bunurile ei care sunt pe titlul ei de proprietate sau trebuie făcută succesiunea? Se considera ca bunurile erau în devalmasie fiind căsătoriți, avea și bunicul drept la bunurile de pe titlul bunicii de proprietate, respectiv copii în urma decesului bunicului?
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2025
Andreea9001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea9001 , utilizator 21:47, 17 Octombrie 2025
La momentul actual din punct de vedere legal dețin aceasta suprafață de teren însă posesia nu o am întrucât "cumparatorul" spune ca este terenul lui fără a exista niciun act de mana/chitanta etc. În aceste condiții înțeleg ca singura modalitate de a întra în posesie a terenului este sa introduc o actiune in revendicare imobiliara. Matusa mea îmi spune ca trebuie sa i cedez acestuia terenul dar sub ce forma concret ( sa îl vând sau cum?).. Înțeleg din ce îmi spuneți ca deși sunt proprietara în baza partajului, cel care folosește terenul are șanse sa câștige în instanta doar pentru simplul fapt ca l a folosit câțiva ani fără a exista acte.

raluk0207 a scris:

Pai nu "cedati" (ce-o însemna acest "cedat"..)
Cine vă obligă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Andreea9001 Andreea9001 Bunica mea a dobândit 2 terenuri în baza legii 18/1991 prin reconstituire. La momentul respectiv era căsătorită și avea 2 copii. După decesul bunicului, ... (vezi toată discuția)
Act teren iuliamoisa iuliamoisa Tatal meu a cumparat in anul 1950 un teren de 800m langa casa parinteasca, cu act la notariat.Dupa decesul bunicilor a facut succesiunea in1979 si a cedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)