avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbătută, împărțire bani din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbătută, împărțire bani din arendă între moștenitori

Bună ziua!
Este vorba despre un teren în arenda pentru care nu știm cum să împărțim banii de pe urma lui.
Terenul a fost dat în arenda de bunica acum 15 ani, ea a decedat, cei 2 copii ai ei au decedat, a rămas în viață:
- soția unuia dintre copii ei (mama mea)
-sora mea vitrega
-2 verișoare vitrege
Eu știu ca nu am parte la nimic deoarece unul dintre copii bunicii era tatăl meu vitreg, doar sora mea vitrega este fata lui.
Cum se împart banii care iam luat pe arenda între cei 4 urmași dacă pana în prezent nu s a dezbătut moștenirea?
Eu am considerat ca banii se împart în mod egal pana se întocmesc actele de moștenire și impozitul să se plătească la fel în mod egal !!!!
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:59, 16 Octombrie 2025
Simplu 50%-50% intre cei doi copii ai bunicii care fiind decedati, in locul lor vin mostenitorii acestora si se pastreaza cotele. Pot fi si 1000 de mostenitori ca daca autorul tau a mostenit de la mama lui numai 50% aia este, atat imparti in mod egal intre cati mostenitori are copilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunica KFMCipas KFMCipas Buna ziua. am si eu o nelamurire Sotia si sora ei au deschis dezbaterea de mostenire dupa bunica lor si tatal lor decedat (adica socrul meu), pentru ca timp ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune intre surori vitrege camelia_t camelia_t Buna seara Va rog sa ma ajutati pentru ca m-am interesat in aceasta speta si am primit o gramada de raspunsuri, nici unul la fel ! Am o verisoara (mama ei ... (vezi toată discuția)