avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate primii o persoana fizica, in cont bancar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate primii o persoana fizica, in cont bancar romanesc, prin ...

Poate primii o persoana fizica, in cont bancar romanesc, prin donatie, de la o ruda aflata in strainatate, suma de 100.000 € ? Ce acte trebuiesc facute, ce declaratii trebuiesc date, astfel incat sa nu fie probleme ulterioare ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:49, 19 Octombrie 2025
Nu se poate face o donație în forma asta, nici măcar sub forma darului manual (care nu poate depăși suma de 25.000 lei). Nerespectarea condițiilor donației atrage nulitatea abolută.
Donația se poate perfecta doar la un notar autorizat.
După autentificarea contractului de donație, banii vor fi virați într-un cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim donație valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Avem urmatoarele articole din Codul Civil: CAPITOLUL II:Donaţia SECŢIUNEA 1:Încheierea contractului Art. 1011: Forma donaţiei (1) Donaţia ... (vezi toată discuția)
Doresc să-i transfer o sumă de peste 10.000 euro copilului meu major. cum să procedez ca suma să nu fie impozitată? wrunning wrunning Buna ziua! Doresc a transfera o suma de peste 10.000 euro copilului meu major. Pentru a fi cert ca acesta nu va fi intrebat de taxe de impozit pe acesti bani ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)