avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Serviciul militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Serviciul militar

Buna seara. Din ce cunoasteti pentru servciul militar obligatoriu efectuat inainte de 1989 se platea CASS? Stiu ca solda primeam, mai stiu ca o cota din bani oprea unitatea militara. Ideea era daca se poate considera perioada contributiva sau nu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:46, 19 Octombrie 2025
Buna ziua

Nu este perioada contributiva, ci perioada asimilata. Si e vorba de CAS (pensie), nu CASS (sanatate)

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera armata (1973-1974) la pensie? StefanL1 StefanL1 Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale. Am lucrat pe santier, unitatea militara ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am satisfacut stagiul militar se ia in calcul la pensie? mturcu mturcu Buna ziua Stiu ca durata stagiului militar obligatoriu ( doi ani , in cazul meu ) este cnsiderata vechime in campul muncii, daca prima angajare s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie civila refuzata - zero puncte Cristianc1 Cristianc1 Buna ziua. Tatal meu este pensionar militar. A lucrat si in civilie inainte si dupa perioada militara, 14 ani si 6 luni in total in civilie. Implinind recent ... (vezi toată discuția)