avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am cerut casei de pensii decizie de revizuire a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am cerut casei de pensii decizie de revizuire a deciziei ...

Daca am cerut casei de pensii decizie de revizuire a deciziei initiale de pensie limita varsta,ca nu s-au considerat sporuri si nici 3 ani de munca comunitara in Germania,pot sa scriu la Comisia Centrala din cadrul casei Pensii si sa CONTEST decizia initiala? Sau trbuie sa astept 30 zile reizuirea si apoi sa contest modul de prelucrare.Vreau sa arat ca au fost VICII DE PROCEDURA,prima data a avut un nr .de inregistrare dosarul meu si FARA a -mi se arata raspunsul nemtilor ,mi s-a spus ca i au cerut sa-mi adauge vechimea la cea din Romania.Dupa 3 luni Casa pensii m-a santajat"daca vrei pensie" vino si mai completeaza INCA o DATA un tipizat pentru pensie comunitara si INAC O DATA O CERERE DE MANA,semnta holograf,unde sa scriu ca vreau sa trec de la pensia ANTICIPATA ??? la cea de limita de varsta.Mi s-a dat UN ALT NR DE INREGISTRARE si la acest al treilea nr.mi s-a dat decizia ca NU SE CONSIDERA VECHIMEA DIN GERMANIA ,s-a calculat proratizarea si pensia din Romnaia e mai favorabila cu 80 ron si deci ramane asta.. NU E CEVA PUTRED?? SA CONTEST 3 NR.INREGISTRARE ,Faptul ca de 3 luni NU primesc acces la dosarul meu sa vad PRIMUL RASPUNS al nemtilor,nu acest al doilea ASA-ZIS raspuns....DEci sa cer CONTESTARE ca sa primesc raspuns in 45 zile.SI APOI SA APELEZ LA "SOLVIT" al UE? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:31, 20 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP.
Deciziile se contesta la trinbunalul de domiciliu.
Legea 360/2023
Articolul 127
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
Articolul 128
Jurisdicția asigurărilor sociale se realizează prin tribunale și curți de apel.
Articolul 129
Tribunalele soluționează în primă instanță litigiile privind:
a) drepturile și obligațiile născute în temeiul contractului de asigurare socială;
b) deciziile de pensionare emise de casele teritoriale de pensii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie tribunal decizie pensie uca2015 uca2015 Vreau sa contest in instanta decizia de pensie. Decizia de pensie este eliberata de catre Casa de Pensii a sectorului 1. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Contestatie la judecatorie la decizia de pensionare Obacescu Mihai Obacescu Mihai Doresc sa gases un avocat cu experienta privind pensionarea si neluarea in calcul la Decizia de pensionare a unor venituri suplimentare obtinute. Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)