Daca am cerut casei de pensii decizie de revizuire a deciziei initiale de pensie limita varsta,ca nu s-au considerat sporuri si nici 3 ani de munca comunitara in Germania,pot sa scriu la Comisia Centrala din cadrul casei Pensii si sa CONTEST decizia initiala? Sau trbuie sa astept 30 zile reizuirea si apoi sa contest modul de prelucrare.Vreau sa arat ca au fost VICII DE PROCEDURA,prima data a avut un nr .de inregistrare dosarul meu si FARA a -mi se arata raspunsul nemtilor ,mi s-a spus ca i au cerut sa-mi adauge vechimea la cea din Romania.Dupa 3 luni Casa pensii m-a santajat"daca vrei pensie" vino si mai completeaza INCA o DATA un tipizat pentru pensie comunitara si INAC O DATA O CERERE DE MANA,semnta holograf,unde sa scriu ca vreau sa trec de la pensia ANTICIPATA ??? la cea de limita de varsta.Mi s-a dat UN ALT NR DE INREGISTRARE si la acest al treilea nr.mi s-a dat decizia ca NU SE CONSIDERA VECHIMEA DIN GERMANIA ,s-a calculat proratizarea si pensia din Romnaia e mai favorabila cu 80 ron si deci ramane asta.. NU E CEVA PUTRED?? SA CONTEST 3 NR.INREGISTRARE ,Faptul ca de 3 luni NU primesc acces la dosarul meu sa vad PRIMUL RASPUNS al nemtilor,nu acest al doilea ASA-ZIS raspuns....DEci sa cer CONTESTARE ca sa primesc raspuns in 45 zile.SI APOI SA APELEZ LA "SOLVIT" al UE? Multumesc anticipat
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu mai exista Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP.
Deciziile se contesta la trinbunalul de domiciliu.
Legea 360/2023
Articolul 127
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
Articolul 128
Jurisdicția asigurărilor sociale se realizează prin tribunale și curți de apel.
Articolul 129
Tribunalele soluționează în primă instanță litigiile privind:
a) drepturile și obligațiile născute în temeiul contractului de asigurare socială;
b) deciziile de pensionare emise de casele teritoriale de pensii;