avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiul meu a decedat acum câțiva ani în urmă unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiul meu a decedat acum câțiva ani în urmă unui accident ...

Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație exactă legat de o situație mai delicată: fiul meu a decedat acum câțiva ani în urmă unui accident.De pe urma căsniciei sale au rezultat doi copii,mama lor a fost decăzută din drepturile părintești, DGASPC ul a preluat aceste drepturi și obligații.intre timp eu am divorțat de bunicul copiilor,am schimbat domiciliul,iar copiii au fost dați mie in plasament, fiind bunica maternă .Menționez că am divorțat pe motiv de violența domestică,am primit și ordin de protecție,care îi includea și pe copii. Fostul soț m-a dat în judecată pentru drept de vizitare a minorilor,dar a pierdut acest proces.Ulterior M -a dat în judecată încă odată pentru stabilire program vizitare minori, iar curtea de apel a respins această cerere.
Recent am primit din nou o citație și verificând dosarul meu online apare o informație nouă pe care eu nu o înțeleg deloc: Curtea de apel Dispune repunerea cauzei pe rol pentru data de 20.11.2025, ora 10:45 pentru a se pune în discuţie excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtei faţă de Sentinţa civilă nr. 814/2022 pronunţată în dosarul civil nr. 1219/102/2022 al Tribunalului,prin care s-a dispus delegarea drepturilor şi obligaţiilor părinteşti cu privire la minori în sarcina directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
As aprecia tare mult dacă M ar putea ajuta cinevasa înțeleg ce înseamnă acest aspect.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2025
Oviking25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oviking25 , utilizator 19:21, 20 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca dvs nu aveti calitate in acel dosar. privind DGASPC ul
Mulțumesc pentru informație,doar că atunci nu prea înțeleg de ce a venit citație pe numele meu ca să mă prezint in calitate de pârâtă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa uneia dintre parti iulian1978 iulian1978 se poate incheia un proces de divort cu copii minori in 6 luni fara ca parata si copilul minor sa se prezinte in fata instantei? pe ce baza se incredinteaza ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti radu3737 radu3737 Anul trecut in Februarie am pierdut un proces de stabilire a programului de vizita minori in sensul ca o instanta de recurs a dat mai mult de cat sa ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)