avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla dacã un mostenitor este strain de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla dacã un mostenitor este strain de mostenire?

Buna ziua,

Cum pot afla dacã un mostinitor este strain de mostenire?
Plata taxei pentru eliberarea cerificatului constatator de deces pentru a incepe expertiza accidentului, si semnarea unui contract cu un birou de avocaturã pentru a cere daune morale de la asigurarea inculpatului sunt considerate ca acceptarea tacita?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:10, 21 Octombrie 2025
Buna ziua

Din RNNEOS puteti vedea optiunile.

Plata taxei pt eliberarea certificatului constatator nu inseamna acceptare tacita.
in schimb demersurile pentru a obtine daune morale pot fi considerate acceptare tacita.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă adresați oricărui birou notarial, cu certificatul de deces si solicitati o interogare la Registrul Național Notarial de Evidenta a Opțiunilor Succesorale (RNNEOS).
Însă termenul de opțiune succesorala este de 1 an. Si chiar si după acest termen, se poate da o declarație de neacceptare (prin care moștenitorul respectiv declara ca nu a efectuat acte de acceptare tacită si nu si-a însușit calitatea de moștenitor)
Nu știu când a murit persoana, dar rezultatul interogării este pentru ziua respectivă.
Deci...nu știu la ce vă ajută.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori Rob3rt01 Rob3rt01 Cum aflu daca exzista mostenitori si care sant acestia si daca a lasat testament.Multumesc. (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum as putea afla dacă mama mea a renunțat la moștenire ... viorelada viorelada Bună ziua. Cum as putea afla dacă mama mea a renunțat la moștenire în favoarea fratelui? Ambii sunt decedați și verișoara mea dorește sa vândă casa ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire Mustis Mustis Cum se face opțiunea succesorală si care este termenul de prescripție a dreptului de opțiune succesorală? Cum se poate evita deschiderea succesiunii fara ... (vezi toată discuția)