Cum pot afla daca sotul a depus divort? Nu am primit citatie, dar au trecut doar 3 saptamani de cand mi-a spus ca a depus divort, iar pe portal just nu gasesc niciun dosar pe numele lui.
De asemena, daca a depus divort si ne vom intalni in instanta, pe durata procesului cum procedam cu locuinta? Avem doi copii minori, casa este bun comun, pe acte aparem amandoi si contribuim la rata si facturi. El mi-a cerut sa parasesc locuinta si copii si sa ii las totul lui, nu exista intelegere cu el de niciun fel, Devine violent si recalcitrant daca incerc sa ii explic ca trebuie sa ne comportam decent unul cu altul si sa ne intelegem pentru binele copiilor. Eu nu imi doresc sa parasesc locuinta deoarece copii sunt atasati de casa, au camerele lor si curte unde se joaca si ar fi dificil sa plec cu ei in alta parte. Exista vreo cale de atac inainte de pronuntarea divortului ce imi permite sa locuiesc in continuare cu copii in casa? As fi dispusa sa ii platesc sotului partea lui de casa. Imi doresc ca el sa isi vada copii cand doreste, dar refuz categoric sa renunt la ei deoarece el nu a avut grija de ei in permanenta niciodata, doar le cumpara jucarii si dulciuri din cand in cand. O sa consult un avocat cat de curant deoarece divortul este inevitabil din pacate, daca el minte ca a depus cerere, in viitorul apropiat voi depune eu cerere, dar as dori sa primesc sfaturi daca a mai trecut cineva prin situatii similare. Multumesc
Mergeți dna la un av sa înțelegeți ce drepturi aveți și ce o sa obțineți.Daca devine agresiv imediat politia 112 și cereți ordin de protecție provizoriu care ulterior va fi prelungit de instanta.Nici gând sa plecați din casa și sa lăsați copii..zcum sa părăsiți casa dacă este bun comun și partajul nu a avut loc?
Nu puteți fi evacuata din locuinta nici acum si nici după divorț.
Puteți solicita de acum partajul, in dosarul de divort iar daca minorilor le va fi stabilit domiciliul la dvs atunci sunt șanse mari ca la partaj sa va fie dvs atribuita locuinta si sa-l despăgubiți pe sot cu o sulta.
Puteți solicita si dvs divortul, independent de ce face sotul iar daca exista oricum o cerere depusa si de el atunci se vor conexa si se vor judeca împreună.
Contactați un avocat si discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Partaj
constantinescuandrei
buna seara va rog frumos sa ma ajutati acum 2 ani am divortat si am vrut un divort amiabil avand in vedere ca eu si fosta sotie avem 2 copii am divortat din ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters139145
Va rog sa-mi spuneti cum pot parasi domiciliul conjugal in situatia in care sunt casatorita, am 2 copii, de 8, respectiv 13 ani si doresc sa nu mai ... (vezi toată discuția)