avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea este căsătorită cu un bărbat de 40 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea este căsătorită cu un bărbat de 40 de ani. Au 2 case. Unul ...

Mama mea este căsătorită cu un bărbat de 40 de ani.Au 2 case.Unul este numai pe numele ei și celalalt pe numele la amândoi. Eu am buletinul cu domiciliu stabil la ei.Sotul ei o manipulează împotriva mea.El vrea să obțină toată averea. Se pare că amândoi sunt senili.Varsta lor,88.
Ce am de făcut eu ca să nu fiu scos din moștenire?Ce drepturi am eu?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:02, 26 Octombrie 2025
Mulțumesc domnule avocat.
Problema este ca s-ar putea să stric mai rău lucrurile.Dacă cer evaluarea ei medicală din cauză, că soțul ei are multe cunoștințe. Dacă mituieste pe cineva mă va tăia complect de la tot.
Mulțumesc

Adrian ALBU a scris:

Dacă se dovedește că mama dvs a încheiat actele fără a avea un consimțământ valabil exprimat (deoarece nu avea discernământ) orice acte sunt anulabile. De aceea este util să cereți instituirea tutelei, ca formă de protecție juridică și pentru dovedirea lipsei unui acord vaabil exprimat la întocmirea unor eventuale acte juridice.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2025
Charles468, utilizator
Evaluarea medicală nu se mai face de către INML (medicină legală) ci de evaluatori privați (psiholog și medic psihiatru) care sunt plătiți de dvs.
Dar persoana în cauză are dreptul legal să refuze evaluarea psihiatrică și psihologică.
Are dreptul să dovedească prin evaluare medicală că ARE DISCERNĂMÂNT și se opune punerii sub tutelă specială.
În speța aceasta se pare că mama inițiatorului topicului este sănătoasă mintal, și nu va accepta sa fie pusă sub protecție.
Păi, tocmai, că spune că „se pare că ambii sunt senili„. Dacă rezultă în urma evaluării că persoana are discernământ, nu va fi instituită tutela. Însă, eu cred că va fi instituită o măsură de protecție cel puțin sub forma consilierii judiciare, având în vedere afirmația și vârsta înaintată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2025
Adrian ALBU, Avocat
Ați văzut filmul "27 de nopți"?
Netflix

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o matusa care are dosar handicap definitiv, nu ... parvanoana@yahoo.com parvanoana@yahoo.com Buna ziua! Am o matusa care are dosar handicap definitiv, nu are discernământ, ce este indicat sa fac cerere pentru curatela sau pentru tutela? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru un copil cu grad de handicap grav fara discernamant ... micoriza2000 micoriza2000 Buna ziua! Pentru un copil cu grad de handicap grav fara discernamant care va deveni adult anul viitor, cum se realizeaza tutela? Sau e necesar curatela?Ce ... (vezi toată discuția)
Pentru obținerea tutelei speciale pentru un fiica de 23 de ani ... Vasile Simona Vasile Simona Pentru obținerea tutelei speciale pentru un fiica de 23 de ani handicap grav fara discernământ am înțeles că nu mai este valabilă comisia IML ci un ... (vezi toată discuția)