avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata luna curenta fara a plati restantele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata luna curenta fara a plati restantele

Buna seara,
Va rog sa ma luminati si pe mine
Cum poate o persoanna sa plateasca o luna anume la intretinere daca are restante anterioare lunii respective. Se poate asa ceva din punct de vedere contabil?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:29, 17 Februarie 2010
Daca platiti prin OP si va exprimati preferinta pentru ordinea de plata....nu este obligatoriu sa vi se ia in seama aceasta preferinta exprimata, daca in asociatie s-a hotarat altfel.
In fond care este problema Dv.?
Un vecin din bloc care are restante de cateva luni a vrut sa plateasca luna curenta si nu i-au acceptat plata cei de la asociatie decat in varianta pe care v-am relatat-o mai devreme.Am vrut sa stiu si eu daca se poate eluda sistemul si cat de legala este aceasta decizie a comitetului
ar fi interesant de stiut .... asociatia i-a facut notificare scrisa pentru a-si plati restantele mai vechi de 90 de zile, in caz contrar urmind a fi inaintat dosarul la tribunal ?
Omul, vecinul, deh!....nu stie si probabil nu i-a spus nimeni ca daca isi plateste restanta si lasa cota pentru luna viitoare penalizarile nu cresc. In fine, "fiecare pasare pe limba ei piere".
@_adi_
Orice hotarare s-ar lua de catre CE/AG in privinta scaderii debitelor ESTE INTERZIS REFUZUL INCASARII!X-(

Alte discuții în legătură

Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere prin contul bancar al asociatiei bizman bizman La plata intretinerii prin contul bancar al asociatiei se mai taie chitanta de catre asociatie? (vezi toată discuția)
Regulament incasare restante contestate lunar denissse denissse Buna ziua. Sunt administrator si as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea problema legata de incasarea unor restante pe care proprietarul nu le considera ... (vezi toată discuția)