Buna seara,
Va rog sa ma luminati si pe mine
Cum poate o persoanna sa plateasca o luna anume la intretinere daca are restante anterioare lunii respective. Se poate asa ceva din punct de vedere contabil?
Incerc (din rasputeri) sa fiu cat mai obiectiv si de aceea am vrut sa aflu parerile dumneavoastra, pro si contra.
in sinea mea i-am dat dreptate administratorului, deoarece el nu face altceva decat sa respecte o hotarare a comitetului, care pare sa fie legala
Iar referitor la vecinul cu pricina este dat in judecata pentru restantele respective iar el vroia sa plateasca incepand cu luna care nu este cuprinsa in proces
Sa-i primeasca banii asa cum vrea el sa plateasca, ca nu e nicio mare nenorocire, iar restanta neplatita sa stea clar si fara dubii in dosarul din instanta. Foarte bine! Atunci sa plateasca penalizari! Si o sa plateasca si restantele, daca instanta o sa-i spuna sa le plateasca.
Am intalnit si eu destui restantieri cu "gura-mare", care dupa ce ca erau datori de luni de zile, ba voiau situatia defalcata pe luni si cheltuieli, ca si cum listele de intretinere n-ar fi fost afisate, ba voiau o situatie a consumurilor lor pe doi ani de zile si cu ce au platit in fiecare luna la apa, ba voiau sa plateasca cotele din FR ca, ziceau ei, sunt banii lor si fac ce vor cu ei, ba ca altii nu voiau sa plateasca penalizarile si sa-i dam in judecata pentru acestea, ba ca altii nu voiau sa plateasca fondul de reparatii (consituit pentru o lucrare mai mare la lift) pe motiv ca plateasc destul pe rubrica de reparatii etc........
Oameni si oameni. Totul e ca administratorul sa fie sprijinit de conducerea asociatiei pentru a face fata acestor pretentii ridicole uneori, alteori de-a dreptul impertinente si in acelasi timp este foarte necesar sa stapaneasca bine calculele si evidenta, astfel incat unele din aceste probleme cu posibilitate de rezolvare sa stinga niste conflicte inutile.
Am constatat pe propria experienta ce va sa zica un proprietar care se inversuneaza sa nu plateasca luni si ani de zile intretinerea numai pentru ca presedintele asociatiei a facut o remarca rautacioasa la adresa lui.......
doamna elga, cu tot respectul pe care vi-l port pentru parerile obiective (de cele mai multe ori), aici nu prea aveti dreptate ...
in asociatia cu pricina exista o regula stabilita de comitetul executiv care a fost afisata si este expusa la avizier. facind o exceptie de la aceasta regula, in timp mai pot proceda si altii la fel, creind anarhie. iar regulile tocmai pentru asta au fost intocmite .... pentru evitarea anarhiei
@carol_lorac
Aveti idee ce inseamna un conflict cu un asemenea exemplar de om? De aceea mai las de la mine, uneori inflexibilitatea duce la restante "incapatanate".
Sigur, daca exista o echipa de conducere care poate tine lucrurile sub control.....toata stima mea!