avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Două RCA pentru aceeași mașină - se poate anula ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Două RCA pentru aceeași mașină - se poate anula una dintre ele?

SA EMIS DOUA RCA AUTO IN DATE DIFERITE.INTREBARE SE POATE ANULA UNA SI DE CINE.VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:15, 27 Octombrie 2025
Buna ziua

Conform legii 132/2017, art. 8, alin 3: Asiguratul are obligația de a informa asigurătorul RCA despre încheierea altor contracte RCA cu alți asigurători RCA și poate opta pentru menținerea în vigoare a unui singur contract RCA. Dreptul de opțiune se exercită o singură dată pe perioada unui an calendaristic și poate opta pentru rezilierea contractelor cu data de intrare în vigoare ulterioară primului contract RCA încheiat.

Deci puteti cere anularea celei de-a doua polite (cea cu data de inceput cea mai recenta).

Solicitarea trebuie sa o faca asiguratul firmei de asigurare unde doreste sa anuleze polita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)
Anulare polița rca Ndiana Ndiana Se poate anula o polița RCA emisa pe numele meu fără acordul meu? (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe numele vechiului proprietar ionuttala ionuttala Buna ziua As dori sa va intreb daca pot circula cu o masina in care am o asigurare de 6 luni pe numele mamei in vederea inmatricularii, dar ulterior am ... (vezi toată discuția)