avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Muncă patriotică!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Muncă patriotică!

Muncă patriotică!
Buna ziua!
Întâmpin și eu o problemă dacă mă poate ajuta cineva.
Eu sunt angajat ca gradinar in fisa postului din păcate ca mai peste tot se abuzează de alte muncii care necesita o calificare.
De exemplu sunt pus ca car mobilă sa repar sisteme de irigație care necesita un instalator cu calificare.
Uneori sunt întrerupt din a imi exercita munca de gradinar sa repar țevi sa sap șanțuri s.a.m.d.
Ca mai de curand am refuzat politicos justificand dreptul ca nu intra in competenta si calificarea mea am fost amenințat ca ma "vrei sa pleci acasă?"
Sau invoca spunând ca sunt in timpul programului.
Eu știu potrivit codului muncii
Angajatorul nu poate abuza de formula "alte sarcini" pentru a te pune să faci o muncă ce necesită o calificare complet diferită de cea pentru care ai fost angajat. Argumentul "ești în timpul programului" nu anulează cerinta legală de a te încadra în competentele profesionale.
Ce este de făcut?
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
Catalin1991x, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 28 Octombrie 2025
Aveti o astfel de formulare in fisa postului?
Bună ziua domnule Cornel.
Nu scrie acest lucru in contractul meu de munca sau in fisa postului.
Pur si simplu ma obliga sa fac munca altora .Am citit contractul de 3 ori la rand sa vad poate am greșit eu undeva......

Cornel Vasile a scris:

Aveti o astfel de formulare in fisa postului?

Menționez ca ma pune sa car mobilă pe diverse etaje la birouri sa dau apa din garaj sa desfund canalizarea ....sa sap șanțuri sa mufez țevile care se sparg.
Cand pur și simplu hotelul unde lucrez au angajați lor.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
Catalin1991x, utilizator
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor
....

Asadar, angajatorul dreptul de a stabili organizarea și funcționarea unității, de a stabili atribuțiile corespunzătoare fiecărui salariat și de a da dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, dar în condițiile legii și sub rezerva legalității

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului gabisim gabisim Buna ziua sa dori sa stiu cine poate sa-mi intocmeasca fisa postului. Mentionez : Anumite persoane cum ar fii Ing Sef vrea sa-mi puna alte atributii in-afara ... (vezi toată discuția)
Paznic si cu functie de impiegat auto rak0770 rak0770 Buna ziua! Pot angaja un paznic care sa completeze si foile de parcurs? Ii pot trece in fisa postului de paznic si completare foi parcurs? E ... (vezi toată discuția)
Sarcini de serviciu,fisa postului. Mircic Mircic Buna seara. Ordinele pe care le primesc de la seful meu,respectiv sarcinile de serviciu care-mi sunt trasate nu trebuie sa fie in conformitate cu ATRIBUTIILE ... (vezi toată discuția)