avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot sa-mi deduc cheltuieli si ce fel de cheltuieli cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot sa-mi deduc cheltuieli si ce fel de cheltuieli cu auto?

Buna seara!
Sunt administrator a unei firme si mi-am cumparat o dacia logan MCV cu 5 locuri, pe care vreau s-o folosesc numai pentru transport marfa la firma mea, pentru familie avem o alta masina cu care nu pot transporta marfa.
Mentionez ca autoturismul cumparat, este trecut pe mine, ca persoana fizica si am facut un contract decomodat, intre mine si firma mea.
Intrebarea mea este: cat la suta pot sa-mi deduc cheltuieli si ce fel de cheltuieli, aici intra si casco si asigurarea sau numai cheltuieli de intretinere si reparatii?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:07, 29 Octombrie 2025
Buna ziua

In cazul contractului de comodat, conform art 25, alin 4, lit g din Codul Fiscal, nu puteti deduce deloc cheltuielile cu asigurarile (casco si rca). Acestea sunt cheltuieli nedeductibile.

Daca vreti sa deduceti cheltuielile cu RCA si Casco atunci trebuie sa treceti masina pe firma.

Sunt deductibile 50% din cheltuilile privind reparatiile, combustibili, intretinere etc daca masina nu este utilizata exclusiv in scopul activitatii economice sau 100% daca masina este utilizata exclusiv in scopul activitatii economice.

Pentru decontare 100% foile de parcurs sunt obligatorii.

De asemenea, luati in calcul si ca modul de folosire al masinii in cazul in care deductibilitatea este de 100% va face obiectul unei cercetari mai amanuntite a inspectorilor fiscali ai ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva din bonurile de benzina elenadove elenadove buna ziua, dupa data de 01.05.2009 cheltuiala cu combustibilul pentru director, administrator firma este deductibila? se mai deduce tva? legea spune ca ... (vezi toată discuția)
Deducere combustibil camypos camypos BUNA ZIUA! AM O MARE NELAMURIRE SI SPER SA GASESC O SOLUTIE PE FORUM. DETIN O INTREPR. INDIV. PE COMERT, COD CAEN 4725. MARFA O ADUC DE LA ... (vezi toată discuția)