avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia vrea sa divorteze, fara motive de infidelități ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia vrea sa divorteze, fara motive de infidelități ...

Bună ziua!
Sotia vrea sa divorteze,fara motive de infidelități sau violență in familie,doar din motivul de a avea ea apartamentul si copilul care are 3 ani si 2 luni....
Menționez ca avem luat un apartament cu prima casa pe 27 de ani din care sau plătit 3 ani si aproape jumătate....
Ambii proprietari.....ce drepturi am eu ca soț?
Mulți avocați spun ca in proporție de 95% ii revin ei si apartamentul si copilul...
iar mie mi se poate da doar jumătate din avansul care sa dat+ jumătate din ratele achitate pana acum!
E corect asa? Asta înseamnă că eu sa rămân in strada plus ca trebuie sa plătesc pensie alimentara!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:15, 29 Octombrie 2025
avocatii au dreptate, la prima vedere si statistic vorbind.
v-ati gandit ca poate sotia si-a gasit alt partener? data viitoare alegeti mai... corect
Uitati ca sotia ramane si cu 24 de ani de rate la acel imobil, similar cu situatia in care dvs platiri chirie. Avantajul partajului este sa iesiti din acel contract de credit sa va puteti angaja un altul spre a va lua o locuinta numai a dvs.

Da impartiti avansul si ratele.

Veti exercita in comun autoritatea parinteasca asupra minorului si veti plati - in natura sau in bani - pensie de intretinere, care reprezinta un drept legal al copilului care nu va are alaturi restul vietii si care se afla in stare de nevoie.

Teoretic minorul nu ar trebui sa simta ca parintii s au despartit, sa beneficieze de acelesi conditii materiale de trai si de educatie ca si atunci cand erati impreuna. Asa ca nu intra in discutia despre partaj obligatia dvs de a plati pensie caci ea vine o data cu paternitatea si obligatiile fata de minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. situatia sta in felul urmator: casatoriti de 11 ani ... coolgirl2014 coolgirl2014 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator: casatoriti de 13 ani cu un copil minor de 9 ani.Cauza divortului este infidelitatea sotiei( cauzele din care s-a ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Situatie divort eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort : - Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea ... (vezi toată discuția)