avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor - petent, eu mama- petent, tatal decedat, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor - petent, eu mama- petent, tatal decedat, am ...

Buna ziua,copil minor - petent,eu mama- petent,tatal decedat,am cerut Autoritatii tutelare prin Instanta tutela exclusiva.La termen citat daca nu se prezinta minorul fiind la scoala,ce se intampla( minorul are 16 ani)?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:16, 31 Octombrie 2025
Elevul minor primește motivare de la judecatorie, pentru absențele din ziua dezbaterii termenului de judecată.
Dar mie mi se pare că acest copil nu este de acord cu acest proces, și care oricum nu are nici un sens în felul cum ați formulat cererea.
Autoritatea tutelară funcționează în cadrul primăriei, deci n-are cum să oblige instanța de judecată această instituție să vă acorde ceva ce nu are în competență....., și multe alte aspecte.

Probabil că faceți confuzie între autoritatea părintească, și tutelă.
Dumneavoastră oricum exercitați exclusiv autoritatea părintească fiind singurul părinte în viață, dar TUTELA este altceva.
Deci fiind unic părinte în viață, NU aveți ce exclusivitate să mai cereți pentru minor.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un ... Cristinelm9@gmail.com Cristinelm9@gmail.com Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un copil de 12 ani,iar acum locuiește cu mama mea,eu sunt fratele lui sora mea decedata,iar acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt într-o situație foarte delicată. am doi copii ... Corycorina Corycorina Bună ziua! Sunt într-o situație foarte delicată. Am doi copii minori dintr-o căsătorie care s-a încheiat prin divorț amiabil . A fost stabilit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul ... Morisca10 Morisca10 buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul unui divort dintre soti cu o decizie definitiva si irevocabila ptr mama dar sotii au copii ... (vezi toată discuția)