avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redeschiderea une succesiuni/ neregularități
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redeschiderea une succesiuni/ neregularități

Am aflat dupa inchiderea sucesiuni ca mandatarul a scos 60000euro din contul decedatului cu 2 saptamani inaintea decesului pretextând la banca ,ca decedatul ar vrea sa isi cumpere masina ori acesta era patul de moarte și acești bani nu au fost utilizați pentru folosul decedatului. Pot redeschide succesiunea ,pot cere extrasul de cont prin acelasi notar care s-a ocupat de succesiunea originala ? De fapt vreau sa stiu cum sa am acces la acest extras de cont in calitate de moștenitor.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2025
5mostenitori, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:33, 1 Noiembrie 2025
Notarul poate solicita prin adresa un extras de cont, cu suma rămasă in cont la momentul solicitării.
Notarul nu are în atribuții sa investigheze operațiunile anterioare, mai ales, că nu îl interesează pe el, ca profesionist care instrumenteaza procedura succesorală.
Obțineți certificatul de moștenitor, după care in baza acestuia, puteți solicita băncii orice fel de informații.
Dacă în ziua decesului, contul bancar avea sold ZERO lei (sau euro), nu aveți ce succesiune să mai dezbateți, cel puțin NU la notar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta a gresit, ce trebuie sa fac andreyskysky andreyskysky Buna seara . Am avut a doua infatisare in care am rugat instanta sa trimita adresa unor banci pt aflarea reala a unui depozit al decedatului a carei succesiune ... (vezi toată discuția)
In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Titular cont decedat in 2013- cont inchis in 2015 / extras de cont pentru mostenitor adilaur adilaur In calitatea mea de mostenitor al unei persoane decedate , pot obtine de la o banca un extras de cont pe o perioda mai lunga de , sa spunem 5-6 ani ? Banca a ... (vezi toată discuția)