avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se poate face legal pentru îndeplinirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se poate face legal pentru îndeplinirea obligațiilor părintești ...

Bună ziua, ce se poate face legal pentru îndeplinirea obligațiilor părintești ale soțului, dacă acesta a plecat în străinătate de două luni iar de o lună nu mai contribuie financiar, nu mai răspunde în acest sens; mă interesează ce se poate face în contextul căsătoriei, în afara unui proces de divorț.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 3 Noiembrie 2025
Nu prea aveti ce face ..decat o actiune in instanta, divort si obligarea la plata pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandonul de familie anamaria20210 anamaria20210 as vrea sa stiu dupa cat timp sotul/sotia poate fi dat in judecata pe motiv ca a abandonat familia. Mentionez ca sotul e plecat in strainatate din decembrie, ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort gepop gepop sunt intr o situatie disperata, fara iesire. am cumparat un apartament si o masina in timpul casatoriei. am si 2 copii. care e forma legala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva udrea76 udrea76 Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma divortului de comun acord custodia copilului minor imi poate fi data in exclusivitate mie in conditile in care fostul ... (vezi toată discuția)