avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate renunța la prezența angajatului in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate renunța la prezența angajatului in perioada ...

Angajatorul poate renunța la prezența angajatului in perioada de preaviz?
Bună ziua. Să spunem că un angajat își dă demisia, iar angajatorul îi transmite că în perioada de preaviz va fi plătit, chiar dacă nu va fi prezent la serviciu. Cum trebuie formulată, în acest caz, demisia? Și mai ales, e posibil ca angajatul să fie plătit în perioada de preaviz, chiar dacă nu lucrează efectiv?
Cel mai recent răspuns: Loredana080 , utilizator 16:33, 4 Noiembrie 2025
Se poate incheia un acord scris in acel sens...
Ok, mulțumesc pentru răspuns, mă bucur să aflu că există o asemenea posibilitate. Doar că vreau să știu cum să procedez: îmi dau demisia cu preaviz, apoi angajatorul face un act în care menționează că nu e nevoie de prezența mea, dar că îmi voi primi drepturile salariale? Dar ce încredere aș putea avea în cazul acesta?
Sau există o altă soluție la care eu nu mă pot gândi în acest moment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Nesemnare preaviz in caz de demisie handaricimarin handaricimarin am o salariata care si-a depus demisia.angajatorul a luat la cunostinta,a semnat demisia si a inregistrat cererea.intrucat societatea a dorit sa ii dea preaviz ... (vezi toată discuția)