Buna ziua,
Am primit amenda - sanctiune pecuniara de la asociatia de proprietari pentru ca am indraznit sa critic comitetul executiv si presedinta pe un grup de Facebook si am avut tupeul fantastic sa ii critic si pe grupul de Whatsapp , creat de catre o vecina, pentru proprietarii nemultumiti de cresterea aberanta a costurilor intretinerii in complexul rezidential. Amenda mi-a fost imputata la intretinere, am platit DOAR intretinerea si acum figurez cu suma amenzii restant pe luna respectiva.
Am facut contestatie , depusa personal la sediu cu numar de inregistrare , au dat raspuns ( intarziat si nu prin posta, a trebuit sa il ridic personal fara sa fiu macar anuntat ca a venit raspunsul ), si au invocat ROI-ul , au scris ca amenda este conform ROI si ca nu o anuleaza.
Am facut contestatie si prin avocat , trimisa de avocat prin posta cu confirmare de primire. Au refuzat sa primeasca scrisoarea de la avocat, aceasta intorcandu-se la sediul profesional al avocatului. Am fost personal sa depun scrisoarea avocatului la sediul lor, cu numar de inregistrare si initial voiau sa vin tot eu dupa raspuns. Le-am solicitat sa respecte legea si sa trimita avocatului raspunsul prin posta. Au spus ca trebuie sa platesc eu sau avocatul costul trimiterii scrisorii, m-au pus sa semnez o cerere prin care solicit trimiterea scrisorii la avocat. Am invocat in contestatii, atat eu cat si avocatul meu legea 196 2018, lege care NU permite asociatiilor de proprietari sa amendeze sau sa sanctioneze pecuniar proprietarii.
Ce este de facut ? Avocatul spune ca raspunsul dat de ei ii autoincrimineaza - recunosc in scris ca au dat amenda conform ROI. Raspunsul este cu antetul asociatiei si semnatura si stampila asociatiei si a presedintei.
Avocatul zice sa asteptam sa vina si raspunsul la contestatia lui, (daca il vor trimite), si apoi sa formulam plangere la primarie.
Eu as dori sa se rezolve doar in urma unui control de la primarie, sa nu se mai ajunga si in instanta.
Precizez ca mai sunt si alte abuzuri de acest gen, inca 5 vecini au fost amendati cu sume chiar mai mari decat mine, unii au platit, altii nu au platit. Nu ii cunosc personal pe acesti vecini, este vorba despre un complex rezidential foarte mare, am vazut pe e-bloc ca s-au mai dat amenzi si acestor vecini. In contabilitatea de pe e-bloc , figureaza '' sanctiune abatere ROI ''.
Si inca ceva - dupa ce am depus constestatia au facut modificari in aplicatia e-bloc, au creat un nou cont numit ''fonduri abateri ROI'' si acolo figureaza ca am platit amenda si eu si ceilalti vecini, platile fiind facute toate la aceeasi data , ceea ce nu este adevarat. Eu NU am platit amenda, am platit DOAR contravaloarea intretinerii pe luna respectiva si alte restante nu am si nu am avut, doar aceasta amenda figureaza acum ca restanta , desi in evidentele e-bloc figureaza ca platita. Sfaturi ? Pareri ?
P.S, - precizez ca pe rolul judecatoriei sector 3 exista un proces, deschis de niste vecini contra asociatiei de proprietari, proces castigat in FOND , acum se afla in APEL. Deci exista istoric cu probleme la aceasta asociatie. Procesul nu este despre amenzi, are ca scop anularea unei decizii AG cu privire la majorarea salariilor membrilor cex si alte chestii.
Va rog indrumati-ma.