avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CEDO
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CEDO

Buna ziua, Imi puteti spune daca primaria sau consiliul local al unui municipiu sau judet din Romania poate fi actionat in instanta la CEDO pe motiv de lipsire de niste drepturi esentiale ? Adica, mai concret, la compania de transport urban se acorda abonamente gratuite pentru somerii indemnizati. Pentru somerii neindemnizati, cei care nu primesc ajutor banesc de la stat, nu sunt acordate aceste drepturi elementare. Adica dupa ce ca nu sunt ajutati cu mai nimic banesc, somerii neindemnizati nici macar un abonament pe transportul public in comun nu primesc, dupa ce au cotizat ani intregi la stat cu peste 40 la suta din salariu prin impozite si taxe. Cum s-ar putea ca un astfel de somer sa se duca la interviuri si sa isi caute de serviciu daca el nici macar dreptul la un transport gratuit public nu il are? Prin urmare Institutia Primariei si al consiliului local lipseste somerul neindemnizat de un drept elementar de a-si putea cauta de lucru si a avea dreptul la un transport public in comun gratuit pentru a se deplasa la interviuri...
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2025
GeorgeF., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 6 Noiembrie 2025
In localitatea mea , de exemplu , unii pensionari beneficiaza de o astfel de facilitate . Nu toti , criteriul este nivelul pensiei , pana la o anumita valoare . Va fi fiind corect ? sau nu ? ca sunt aceeasi categorie sociala … Daca dvs. considerati ca este o incalcare a vreunei legi , dati-i in judecata . Dar , inainte de asta , de ce nu actionati pasnic , asa cum v-am aratat ? Incepeti cu abordarea unui consilier , daca nu va sprijina - a altuia … Cine stie ? poate aveti noroc sa va rezolvati asa problema …
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2025
CHKa, utilizator
Care este dreptul mentionat in Conventia Europeana a Drepturilor Omului care v-a fost incalcat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, facilitati pentru someri kiki2012 kiki2012 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca somerii beneficiaza de transport in comun gratuit? Ce beneficii au somerii? (vezi toată discuția)
Transport interjudetean paulavisu paulavisu Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: locuiesc in satul Ciocanari, com Niculesti, jud. Dambovita, situat la 35 km de Bucuresti, langa localitatea Peris, ... (vezi toată discuția)
Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern? mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Am si eu o intrebare? O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern? Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa ... (vezi toată discuția)