avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie in Bulgaria trimisa dupa 2 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie in Bulgaria trimisa dupa 2 ani

Am primit o amenda de circulatie din Bulgaria (viteza), fapta a fost constatata in septembrie 2023, notificarea de plata a fost emisa in septembrie 2025 si am ridicat-o de la posta in noiembrie 2025.
Dat fiind aceste date, trebuie sa o platesc sau nu? Inteleg ca nu s-ar prescrie conform legislatiei BG, dar este o directiva UE care impune sa se trimita notificarile la maxim 11 luni de la constatare. Cum este?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:12, 6 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Directiva e din februarie 2025.Prin iulie 2027 este termenul maxim de transpunere in legislatie. Si, oricum, fapta dvs. este din 2023.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare plata amenda din bulgaria Oliv_ia Oliv_ia Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu o amenda auto primita din Bulgaria. Am primit in data de 20.03.2015, prin posta, cu confirmare de primire, o ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru încălcarea vitezei legale în italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. am șanse de câștig dacă o contest? eadn.ilie eadn.ilie Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Întrebarea mea este următoarea și face referire ... AlexIoan17 AlexIoan17 Bună ziua! Întrebarea mea este următoarea și face referire la noua lege de a nu se mai putea achita o amendă( redusă) în termen de 15 zile. Dacă ... (vezi toată discuția)