Buna ziua!Acum 20 de ani mama mea a cumparat un apartament pe numele meu .M am mutat cu copilul in el(atunci fiind in divort cu primul sot).M am recasatorit si impreuna cu ea am renovat ap.deoarece era devastat.Ideea a fost ca vom sta impreuna cu ea.Eu si sotul meu am lucrat in tot acest timp si am investit in acesf apartament,sotul meu lucrand si 9 ani sofer pe tir extern .Acum dupa 20 de vrea sa se intoarca din Italia si vrea sa ne dea afara(mama lucrand toti acesti ani in Italia).Mentionez ca a cumparat ap.pt mine ca sa locuim cu ea si surorii mele i a trimis bani sa renoveze casa primita de la soacra.Are cum sa ne dea afara?
Informațiile sunt puțin neclare, dar dacă am înțeles bine, apartamentul a fost cumpărat pe numele dvs., iar mama, care a fost plecată în Italia, a plătit prețul. Dvs. ați locuit acolo cu familia și ați investit în locuință, iar acum se înțelege că mama dorește să vă dea afară.
În această situație, este puțin probabil ca ea să poată face acest lucru, dacă actul de proprietate este pe numele dvs. și nu există vreo înțelegere scrisă care să-i confere un drept asupra apartamentului.
În plus, ați menționat că la momentul cumpărării nu erați încă divorțată, ceea ce ar putea presupune că bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei și, teoretic, ar putea fi considerat bun comun cu primul soț, aspect care ar deschide o altă discuție juridică.
Ar fi totuși recomandat să analizați documentele și situația completă împreună cu un avocat, pentru a lămuri toate aspectele.
Da,banii au fost ai mamei.Am divortat de primul sot care mi a cedat partea lui.Actele sunt pe numele meu.In toti anii astia nu au fost discutii sa plecam din casa,a zis ca vom sta impreuna.Am investit impreuna ,dar acum in urma unor discutii venite din partea ei vrea sa ii fac acte pe numele ei si noi sa plecam
ibn
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiecare poate sa vrea orice, chiar si Luna de pe cer. Dumneavoastra ii faceti acte . cum ziceti doar daca veti dori acest lucru. Dar nu sunteti obligata si nici nu va poate obliga. Se vor face presiuni dar trebuiesc infruntate. Succes!
lilivasiliu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Din punctul meu de vedere, una era situatia atunci cand erati singura cu copilul si alta este acum cand aveti o familie si in mod cert nu veti putea locui toti la un loc sub nici o forma. Trebuia cumva sa va ganditi inainte de a investi bani ca poate veni ziua in care mama d-voastra sa se intoarca acasa. Incercati sa vindeti si sa impartiti banii, sau poate are mama d-voastra sa va achite o suma de bani compensatorie, sau d-voastra dumneai. Cert este ca situatia trebuie rezolvata amiabil si dumneai are dreptul la o casa dupa atatia ani de munca.
Bineinteles ca si ea trebuie sa stea dar nu sa iesim noi afara dupa 20 de ani.....nu a spus nimic pana acum ca ne v a da afara.Si nu vrea sa impartim,vrea acest ap si noi sa iesim...Din pacate nu se poate,trebuie sa inteleaga ca e si dreptul nostru.
Divorti
ioo.margareta
buna ziua,sotia a bagat divortul,dar eu nu vreau sa divortezi,motivul divortului este ca am facut scandal ca am fost baut si sunt cam gelos si am lovit pe ... (vezi toată discuția)