Buna ziua!Acum 20 de ani mama mea a cumparat un apartament pe numele meu .M am mutat cu copilul in el(atunci fiind in divort cu primul sot).M am recasatorit si impreuna cu ea am renovat ap.deoarece era devastat.Ideea a fost ca vom sta impreuna cu ea.Eu si sotul meu am lucrat in tot acest timp si am investit in acesf apartament,sotul meu lucrand si 9 ani sofer pe tir extern .Acum dupa 20 de vrea sa se intoarca din Italia si vrea sa ne dea afara(mama lucrand toti acesti ani in Italia).Mentionez ca a cumparat ap.pt mine ca sa locuim cu ea si surorii mele i a trimis bani sa renoveze casa primita de la soacra.Are cum sa ne dea afara?
Mergeți la un avocat să fie clar cum anume a fost cumpărat imobilul, contează în detaliu cum a fost achiziționat. De asemenea, contează cum a fost îmbunătățit, ce tip de îmbunătățiri și cum a contribuit mama la ele. Actul inițial de cumpărare pare simulat, aceasta ridică o problemă mare, trebuie văzut dacă puteți dovedi limitele simulației. Data viitoare mergeți la un avocat, nu încheiați acte cum vi e închipuiți, cu înțelegeri alternative verbale, căci asta șubrezește un act juridic.
Cata vreme apartamentul este pe numele dumneavoastra, nu puteti fi evacuata.
Situatia e diferita daca apartamentul este pe numele mamei dumneavoastra.
Sumele de bani investite, care au dus la sporirea valorii de circulatie a bunului, dau nastere unui drept de creanta.
Astfel, mama dumneavoastra poate solicita contravaloarea investitiei, daca detine dovezi, in acest sens.
( aceasta situatie este aplicabila ipotezei conform careia dumneavoastra sunteti titularul dreptului de proprietate).
Dreptul de creanta este supus termenului general de prescriptie, cel de 3 ani.
Apartamentul poate fi vandut, iar pretul poate fi impartit, dupa cum veti considera.
Daca apartamentul este pe numele mamei dvs,dvs aveti un drept creanta, impreuna cu sotul dvs, pentru sumele de bani investite in actele de amenajare ale imobilului.
Divorti
ioo.margareta
buna ziua,sotia a bagat divortul,dar eu nu vreau sa divortezi,motivul divortului este ca am facut scandal ca am fost baut si sunt cam gelos si am lovit pe ... (vezi toată discuția)