Buna seara, ma poate ajuta cineva legat de garantiile autoturismelor second-hand? stiu ca legea pentru garantiile autoturismelor second-hand este obligatoriu ca dealer-ul sa acorde 1 an garantie, dar pentru alta persoane juridice nu am gasit? Am cumparat un auto second-hand pe societate de la un dealer(parc auto) si dupa doar cateva luni si 6000km s-a defectat la motor cu costuri in jur de 10.000ROn si vanzatorul nu vrea sa raspunda. Mi-a dat un certificat de garantie la cumparare cu 6 luni si 10.000km dar cu niste clauze aproape imposibile, cum ar fi sa mergi in primii 500km intr-o reprezentata,desi aveam 300km doar pana acasa cu masina, si in plus am constatat ca mi-a dat un raport carvertical fals cum ca masina nu a suferit accidente, si cand am generat si eu un raport am constatat ca a avut daune grave, probabil a modificat raportul care mi l-a dat la achizitie.
Credeti ca am vreo sansa sa il actionez in instanta?
Multumesc!
Vedeti dvs, de aceea eu evit sa cumpar masina din strainatate. Prefer sa fie cu provenienta RO ca sa pot verifica mai usor evolutia odometrului pe rarom.ro. In cauza de fata era bine sa scoateti dvs raportul carvertical. Cheltuiala ar fi fost minima. Acesta poate fi aranjat cu Adobe Pro. Asadar puteti sa-i scrieti printr-un birou de avocatura administratorului firmei ca ii veti face plangere penala pentru fals si uz de fals si proces pentru recuperarea pagubei in vederea recuperarii prejudiciului. Succes!