Am un credit neachitat, de nevoi personale, fără garanții, peste 70000 lei.Dacă voi fi executata silit pt datorie, risc sa pierd casa? Menționez că am venituri salariale.
Mulțumesc!
Da , riscati sa pierdeti casa . La minim 90 zile intarziere , banca declara tot creditul scadent anticipat , si executa tot ce poate , simultan : salarii , casa , masina , conturi de economii , alte proprietati , giranti , etc. Atentie !!! daca un bun ajunge sa fie scos la licitatie , de cele mai multe ori se adjudeca cu o valoare mult mai mica decat valoarea de piata , poate chiar la jumatate . Riscul este sa plece toti banii la banca si sa nici nu se acopere datoria . Intr-un asemenea caz , ramaneti si fara bun , si cu restul de imprumut neacoperit , pe care va trebui sa-l achitati in continuare .
Încă nu este locuință pe numele meu, urmează să o primesc cu titlu de donație. Pot sa fac ceva sa nu se vadă că e pe numele meu, asta până voi achita din salariu datoria?
Pai , sa nu aiba loc donatia deocamdata , ce altceva ? Odata primita , notarul o inregistreaza in cartea funciara , iar aceasta e publica , executorul poate afla usor ca a intrat in patrimoniul dvs. Suma e foarte mare , din salariul dvs. se poate retine la o singura executare 33% din net . Daca nu aveti salariul cat Presedintele Romaniei , in cati ani s-ar acoperi ? vreo 7 , 8 … 10 ? mai ales ca dobanzile continua sa curga in aceasta perioada … Iar in tot acest timp , si cativa ani dupa stingerea creditului , veti figura in Biroul de Credit , si nu veti mai putea accesa vreun imprumut de la banci , IFN-uri , societatii de leasing , etc. Intelept ar fi , daca tot aveti venituri salariale , sa va platiti ratele si sa evitati toate efectele negative de rau-platnic .
Executare silita
iulian56
Buna ziua tuturor !
Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe ... (vezi toată discuția)