avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am un credit neachitat, de nevoi personale, fără ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am un credit neachitat, de nevoi personale, fără garanții, ...

Am un credit neachitat, de nevoi personale, fără garanții, peste 70000 lei.Dacă voi fi executata silit pt datorie, risc sa pierd casa? Menționez că am venituri salariale.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:08, 11 Noiembrie 2025
Da , riscati sa pierdeti casa . La minim 90 zile intarziere , banca declara tot creditul scadent anticipat , si executa tot ce poate , simultan : salarii , casa , masina , conturi de economii , alte proprietati , giranti , etc. Atentie !!! daca un bun ajunge sa fie scos la licitatie , de cele mai multe ori se adjudeca cu o valoare mult mai mica decat valoarea de piata , poate chiar la jumatate . Riscul este sa plece toti banii la banca si sa nici nu se acopere datoria . Intr-un asemenea caz , ramaneti si fara bun , si cu restul de imprumut neacoperit , pe care va trebui sa-l achitati in continuare .
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2025
CHKa, utilizator
Încă nu este locuință pe numele meu, urmează să o primesc cu titlu de donație. Pot sa fac ceva sa nu se vadă că e pe numele meu, asta până voi achita din salariu datoria?
Manuela Rășină, administrator
Pai , sa nu aiba loc donatia deocamdata , ce altceva ? Odata primita , notarul o inregistreaza in cartea funciara , iar aceasta e publica , executorul poate afla usor ca a intrat in patrimoniul dvs. Suma e foarte mare , din salariul dvs. se poate retine la o singura executare 33% din net . Daca nu aveti salariul cat Presedintele Romaniei , in cati ani s-ar acoperi ? vreo 7 , 8 … 10 ? mai ales ca dobanzile continua sa curga in aceasta perioada … Iar in tot acest timp , si cativa ani dupa stingerea creditului , veti figura in Biroul de Credit , si nu veti mai putea accesa vreun imprumut de la banci , IFN-uri , societatii de leasing , etc. Intelept ar fi , daca tot aveti venituri salariale , sa va platiti ratele si sa evitati toate efectele negative de rau-platnic .
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executie silita giranti klaudia772001 klaudia772001 In 2008 sotul meu cu incă un coleg au fost giranti pentru seful lor. Bine inteles ca acesta a plecat din tară, nu are nimic în proprietate și ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua tuturor ! Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe ... (vezi toată discuția)