Mama este coproprietar, in urma mostenirii unei case , 2 anexe si terenul aferent de 36 arii , totul extravilan, iar 12 arii din teren e neproductiv, impreuna cu fratele acesteia.In documente, in urma succesiunii figureaza ambii cu cate 1/2 din intreaga proprietate . Intre timp fratele a decedat si sotia acestuia si cei doi copii sunt mostenitorii partii de 1/2 detinuti de fratele mamei. Fratele mamei s-a mutat in casa mamei sale dupa moartea acesteia (in urma cu 15 ani) si a ocupat in intregime proprietatea, mama avand acces doar in curte, cladirile fiind inchise si dosite cu diverse lucruri ale fratelui mamei si familiei lui , desi detine un apartament proprietate personala . Nu au ajuns la nici o intelegere cu mama mea , iar dupa decesul fratelui ei nu a ajuns la o intelegere nici cu urmasii . Actualmente in casa parintesca a mamei mele locuieste doar sotia fratelui sau decedat, copii acesteia avan locuintele lor, cum are si sotia fratelui mamei locuinta ei. Mama nu doreste sa o scoata neaparat din casa , vrea doar sa aiba drept de folosinta la o parte din proprietate, sau in cel mai rau caz , datorita faptului ca nu i se pune la dispozitie accesul , sa i se plateasca o chirie pentru partea ei de proprietate atat de acum incolo cat si pe ultimii trei ani dupa cum se pare ca are dreptul legal! Ce e de facut si cum poate obtine dreptul de folosinta sau chiria? Multumesc!
Are dreptul să execute pe ultimii 3 ani dacă are o hotărâre judecătorească în acest sens. Pentru hotărâre să vorbească cu un avocat să vadă efectele timpului trecut asupre dreptului mamei și să facă acțiune în instanță. Poate încearcă și o negociere.
Cote mostenire
valyro_83
buna ziua.as vrea sa imi spuneti ce cote ne revin mie si fratelui din mostenire in situatia:tata,decedat in urma cu 9ani,mama,in viata,bolnava psihic,avand ... (vezi toată discuția)