avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama este coproprietar, in urma mostenirii unei case, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama este coproprietar, in urma mostenirii unei case, 2 anexe ...

Mama este coproprietar, in urma mostenirii unei case , 2 anexe si terenul aferent de 36 arii , totul extravilan, iar 12 arii din teren e neproductiv, impreuna cu fratele acesteia.In documente, in urma succesiunii figureaza ambii cu cate 1/2 din intreaga proprietate . Intre timp fratele a decedat si sotia acestuia si cei doi copii sunt mostenitorii partii de 1/2 detinuti de fratele mamei. Fratele mamei s-a mutat in casa mamei sale dupa moartea acesteia (in urma cu 15 ani) si a ocupat in intregime proprietatea, mama avand acces doar in curte, cladirile fiind inchise si dosite cu diverse lucruri ale fratelui mamei si familiei lui , desi detine un apartament proprietate personala . Nu au ajuns la nici o intelegere cu mama mea , iar dupa decesul fratelui ei nu a ajuns la o intelegere nici cu urmasii . Actualmente in casa parintesca a mamei mele locuieste doar sotia fratelui sau decedat, copii acesteia avan locuintele lor, cum are si sotia fratelui mamei locuinta ei. Mama nu doreste sa o scoata neaparat din casa , vrea doar sa aiba drept de folosinta la o parte din proprietate, sau in cel mai rau caz , datorita faptului ca nu i se pune la dispozitie accesul , sa i se plateasca o chirie pentru partea ei de proprietate atat de acum incolo cat si pe ultimii trei ani dupa cum se pare ca are dreptul legal! Ce e de facut si cum poate obtine dreptul de folosinta sau chiria? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul să execute pe ultimii 3 ani dacă are o hotărâre judecătorească în acest sens. Pentru hotărâre să vorbească cu un avocat să vadă efectele timpului trecut asupre dreptului mamei și să facă acțiune în instanță. Poate încearcă și o negociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)
Succesiune/iesire din indiviziune pisica1 pisica1 Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie. Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire valyro_83 valyro_83 buna ziua.as vrea sa imi spuneti ce cote ne revin mie si fratelui din mostenire in situatia:tata,decedat in urma cu 9ani,mama,in viata,bolnava psihic,avand ... (vezi toată discuția)