avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În cazul unui divorț petrecut in 2017, după ce mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În cazul unui divorț petrecut in 2017, după ce mama a părăsit domiciliul...

Bună seara, in cazul unui divorț petrecut in 2017, după ce mama a părăsit domiciliul , soțul și fetița care urma să împlinească 6 ani, plecând în străinătate fără plata pensiei alimentare stabilite prin instanța odată cu custodia comună asupra copilului (tatăl nu a declarat neplata pensiei din motive personale), acum, după 7 ani in care nu se mai păstrează legătura intre cei 3, mama fetei fiind căsătorită legal cu un alt bărbat, având cu acesta alte 2 fete, revin, fata lăsată cu tatăl la domiciliul acestuia, împlinește 14 ani luna aceasta. Întrebarea este, dacă mama nu comunică, nu citește mesajele tatălui, poate acesta să facă actul de identitate al fetei ( primul buletin) fără acordul sau prezența mamei? mai mult fetița s a născut cu handicap, este după a doua intervenție chirurgicală și este îngrijită fizic și financiar doar de tatăl ei. Are nevoie de dosar de handicap, Ce soluții sunt? Mama este în străinătate, nu raspunde tatălui.
Vă mulțumesc, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Beatrice7070 , utilizator 07:11, 13 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este important de știut dacă prin hotărârea de divorț instanța a dispus stabilirea domiciliului minorei la tată sau la mamă.
Dacă este la tată, nu este necesar acordul mamei.
Dacă este stabilit la mamă, este mai complicat; este necesar acordul mamei sau suplinirea acestuia în instanță.
Domiciliul a fost stabilit la tată, dar au hotărât custodia comună cu plata unei pensii alimentare de către mamă , bani pe care nu i a trimis nici o dată.
Multumesc mult pentru răspuns!
Din păcate DGASPC solicită în mod curent acordul ambilor părinți. Dacă fiica are nevoie de certificat de încadrare în grad de handicap, vorbiți cu un avocat, se obține în instanță în câteva săptămâni.
Pentru CI este nevoie doar de părintele la care minorul are stabilită locuința.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult!
Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor gabrielcatea gabrielcatea Buna ziua.As avea nevoie de o parere daca poate cineva sa ma ajute.In anul 2007 am dat divort de fosta sotie.Avem impreuna un copil insa acesta locuieste la ... (vezi toată discuția)