avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Data depasita finalizare imobil in Promisiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Data depasita finalizare imobil in Promisiune

Buna ziua! Voiam sa va intreb daca este necesar un act aditional la Promisiunea de Vanzare-Cumparare imobil nou, daca:

- Termenul limita in promisiune este 1 august 2025, cu posibilitatea de intarziere +/- 90 zile lucratoare, care inseamna 3 decembrie 2025
- Mi s-a spus ca blocul va fi finalizat la sfarsitul anului 2025, iar predarea apartamentului la inceputul anului 2026

Adica, termenul din promisiune este depasit si vreau sa am toate actele in regula, ca sa nu am probleme legale sau cu banca.

Va multumesc frumos pentru timpul si raspunsul vostru
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2025
Alina6447, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:56, 13 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să nu aveți probleme verificați actul la un avocat, nu doar termenul contează, ci și penalități, preț, data predării, modificări fiscale până la predare, cine le suportă, ce notați în CF, ce înseamnă finalizarea blocului (doar fizic?, cu recepție?, cu apartamentare?), ce înseamnă început din 2026, ianuarie? martie? până la jumătatea anului?
Știu că cele de mai sus sunt relevante în baza experienței cu dezvoltatorii și a duratei actelor de după finalizarea construcției.
Vă recomand să negociați pentru întârziere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Negociați cu banca și cu vânzătorul acceptarea unui act adițional. Teoretic vânzătorul n-ar trebui să refuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul ... Ana mariahr Ana mariahr Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul Prima Casa, achiziționând un apartament. În acel moment blocul era în construcții, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea termenului din antecontract MadalinaET MadalinaET Am incheiat o promisiune bilaterala pentru achizitionarea unui apartament prin programul prima casa la inceputul lunii aprilie 2016. In momentul in care am ... (vezi toată discuția)