avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare legata de tinerea unui proces civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare legata de tinerea unui proces civil

Buna ziua

Am si eu un proces civil la judecatoria Buftea si as dori sa stiu daca o sa se tina, deoarece nu am primit nici o veste ca s-ar amana. Daca nu primesc nici o veste ca se amana, inseamna ca trebuie sa ma duc la sala de judecata luni?

Plus, as vrea sa stiu daca paratul poate sa nu se prezinte si sa se amane din nou, deoarece prima data s a amanat, ca el nu era pregatit si nu luase la cunostiinta, desi a fost in sala)
Cel mai recent răspuns: Alessandra Banu , Avocat 13:39, 14 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu aveți av pt ca dacă ați fi avut îl întrebați.In primul rand puteți suna la arhiva ptn nformatii,puteți verifica site ul instantei pt informații privind protestul.etcetc.In al doilea rand procesul nu s a amanat pt ca a vrut pârâtul ci pt ca nu i sau comunicat în termen diverse înscrisuri fie din culpa grefierului ,fie din culpa dvs pt ca nu le ați depus în suficiente exemplare etc.Dupa cum vedeți apar zeci de probleme pe care este firesc sa nu le cunoașteți.Din câte știu protestul la Buftea s a încheiat dar verificați pe site cu atenție..
Depinde de documentele existente la dosar. Le puteți verifica și electronic, dacă aveți acces. În general, este recomandat să vă prezentați personal sau, dacă sunteți asistat(ă) de un avocat, acesta vă poate oferi toate informațiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se mai studiaza dosarele in sala? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Ieri la un proces civil in care eram parte, am ramas uimit cand m-am izbit de refuzul grefierei de a-mi da dosarul spre studiu pana sa intre in sala completul ... (vezi toată discuția)
Care este "cursul" (procedura) primei infatisari? dorin_bi dorin_bi Buna ziua, Nefiind familiarizat cu atmosfera si procedurile dintr-o sala de judecata, v-as ruga sa-mi detaliati cursul sedintei, la prima ... (vezi toată discuția)
Greva magistrati - conteaza daca un client e asistat ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am observat azi la Judecatoria Sector 4 Bucuresti ca, desi se stia ca magistratii sunt in greva, unii clienti au venit si cu avocati (au fost ... (vezi toată discuția)