avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Plecam de la un divort derulat in 1992 prin stabilirea unei pensii alimentare de 3.600 lei. Sotia, un timp, a refuzat sa ridice pensia sub pretextul ca nu are nevoie de acei bani, suma intorcandu-se la depart financiar al intreprinderii care vira banii . Dupa cativa ani suma aceea a devenit nesemnificativa, tatal si-a schimbat si locul de munca si nu a mai platit copilului pensia alimentara...sub acelasi refuz din partea mamei. Acum, dupa atatea ani (copilul are 15 ani) ea, mama, a intentat o actiune prin care solicita recalcularea pensiei stabilite prin hot judecatoresaca la valoare actualizata tinand cont de deprecierea leului, precum si virarea pensiei, retroactiv pe ultimii trei ani.
Ma intereseaza pe ce reglementari isi bazeaza ea solicitarile.
Cel mai recent răspuns: alinasavin , utilizator 16:54, 27 Noiembrie 2006
Pensia alimentara marita se acorda din momentul intentarii actiunii de marire si nu pentru sumele anterioare. Sotia, pentru sumele anterioare poate sa dea in judecata fostul sot pentru abandon de familea, dar din ceea ce spuneti nu are dovezi, ea insasi refuzand acesti bani. Culmea e ca sotia nu are dreptul de a refuza aceasta pensie stabilita print-ro hotarare judecatoreasca. Pensia este a copilului si nu a ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Divort/custodie copil/pensie alimentara DELPH DELPH As dori sa stiu daca in cazul unui divort de comun acord,custodia copilului minor de 3 luni mi se acorda mie(mamei) si daca mama are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor ionz ionz Exista vreo lege, normativ, OG prin care se specifica suma minima a pensiei de intretinere in situatia in care nu am nici un venit - nu am nici ajutor de ... (vezi toată discuția)