avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aș avea nevoie de o lămurire juridică legată de un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aș avea nevoie de o lămurire juridică legată de un dosar ...

Aș avea nevoie de o lămurire juridică legată de un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Am fost implicat într-un accident rutier, iar pasagerul din mașină a fost rănit și a necesitat internare în spital, însă acesta nu a depus plângere. Permisul meu a fost reținut în cadrul dosarului, iar eu am primit o dovadă de 15 zile, pe care ulterior nu am prelungit-o, astfel încât nu am mai avut drept de a conduce.

Vă rog să-mi spuneți, în această situație, dacă perioada de suspendare de 180 de zile prevăzută de art. 103 OUG 195/2002 se calculează de la data producerii accidentului sau începe să curgă de la data soluției de clasare a dosarului penal.

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat - Silviu Dumitru , Avocat 01:06, 16 Noiembrie 2025
suspendarea începe să curgă de la momentul soluționării dosarului penal, nu de la data accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 180 de zile in baza art 48 oug 195/2002 GoldenLiar2 GoldenLiar2 Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu o intrebare destul de clara, dar sunt extrem de stresat pe tema asta. Am avut in Decembrie un accident rutier care s-a ... (vezi toată discuția)
Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile dacă nu există un proces verbal de constatare a vreunei contravenții? Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua. Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile in situatia in care nu exista un proces verbal de constatare a vreunei contraventii? (vezi toată discuția)
Bună, am provocat un accident rutier efectuând o depășire ... Octa-33 Octa-33 Bună, Am provocat un accident rutier efectuând o depășire pe linie discontinua, nu am reușit sa termin depășirea sau sa evit, am șters ambele ... (vezi toată discuția)