avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
LIVE, ACUM (325 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu credit ipotecar luat de unul dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu credit ipotecar luat de unul dintre soti

Partaj cu credit ipotecar luat de unul dintre soti
Bună ziua,
Ma aflu in următoarea situatie: căsătorită, 2 copii, soacra a vândut un apartament, eu am făcut un credit ipotecar+ 1 credit nevoi personale si am cumpărat casa la curte.
Soțul nu vrea sa participe la plata facurilor, eu plătesc ratele si facturile. Conviețuirea impreuna a devenit insuportabila.
Cum se va face partajul in acest caz?
Dacă nu ajungem la o înțelegere sa vindem casa cum sa procedez? Eu nu- mi permit financiar sa părăsesc casa si sa plec cu chirie si sa plătesc si ratele..
Dacă nu mai plătesc ratele, banca va face licitație pentru vânzarea casei ?
Cum sa ies din aceasta situație?

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:16, 18 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine primeste casa la partaj, va prelua si creditul, urmand sa despagubeasca cealalta parte pentru sumele platite impreuna in timpul casatoriei.

Cum v a dat socra banii din vanzarea imobilului?

Binenteles ca sunt foarte multe aspecte de discutat si variante d eurmat in functie si de valoarea casei, anii cat s-a platit din credit, valoare si durata credit,, cu ce titlu v a dat soacra bani, ce datorii au sotii etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj rozadiana rozadiana Buna ziua.Vreau sa aduc in discutie situatia locuintei mele actuale,proprietatea mai multor persoane.Aceasta locuinta a fost cumparata de catre socrii mei prin ... (vezi toată discuția)
Buna seara! soțul meu a primit o somație de plată în valoare ... Turcita Turcita Buna seara! Soțul meu a primit o somație de plată în valoare de 13800(plata integrala a datoriei),daca nu plătește ne va scoate casa in care locuim la ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)