avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vandut un teren, cumparatorul nu a transcris si eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vandut un teren, cumparatorul nu a transcris si eu plătesc impozitul ...

Am vandut un teren cumparatorul nu a transcris si eu plátesc impozitul ,ce pot sa fac in cazul asta , eu am trimis imputernicire pentru vanzare el foloseste terenul dar apare tot pe numele meu. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
Daduci, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:00, 18 Noiembrie 2025
Buna ziua

Pe baza contractului de vanzare-cumparare, faceti solicitare la DGVBL pentru scoaterea acelui teren de pe rolul dvs fiscal. Atasati cererii copia contractului de vanzare-cumparare.

Insa depinde de cand ati vandut terenul. Conform codului fiscal, impozitul care se plateste in anul in curs este datorat de cel care a fost proprietar la 31 decembrie anul trecut.
Multumesc pentru raspuns terenul s-a vandut de 5 ani , nu am copie dupa contract de vanzare cumparare am facut imputernicire ptr. cumparator sa faca actele fiindca eu eram la 300 km. de unde e terenul.
Pai si cum? Cumparatorul să isi vândă lui însuși?
Gen "eu centrez, eu dau cu capul"?
Trebuia sa fi împuternicit altă persoană, nu pe cel care cumpără.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o carte funciară sunt mai multe terenuri extravilane ... karcsika1958 karcsika1958 La o carte funciare sant mai multe teren extravilan./numai./ Defunctul a lasat o testament scrise dar numai scrise de ei Dar si un act de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract vanzare-cumparare Marius_89 Marius_89 Prescriere antecontract vanzare-cumparare Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de un ante-contact vanzare cumparare: In ianuarie 2014 ... (vezi toată discuția)
Buna! pot face procura cuiva pentru a intabula in numele meu ... Iasmina Maria Iasmina Maria Buna! Pot face procura cuiva pentru a intabula in numele meu un apartament pe care l-am obținut prin moștenire și pe care vreau sa îl pun la vânzare? ... (vezi toată discuția)