Buna dimineata!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind returul unui utilaj achizitionat pe firma.
Speta este in felul urmator:
Am achizitionat un utilaj de calibrat lemn, pe firma, cu factura, in urma cu un an ( 28.10.2024)
Factura a fost platita partial ( 4800 Ron din totalul de 7800 Ron ).
Din pacate nu am am reusit sa iau legatura cu un tehnician specializat decat in urma cu o luna care, dupa evaluarea utilajului, mi-a comunicat ca pentru o functionare adecvata a utilajului ar fi necesare reparatii de cel putin 1500 Euro, eu fiind informat de vanzator, la cumparare, ca reparatia ar costa undeva in jur de maxim 200 Euro.
Am incercat de vreo 3 ori sa-i returnez utilajul si sa-mi returneze banii achitati ( prima incercare fiind in 14 Noiembrie 2024 ), dar vanzatorul a refuzat de fiecare data sa primeasca utilajul inapoi.
Acum am primit somatie de la ceva avocat pentru plata diferentei din factura initiala.
Mentionez faptul ca exista doar factura, nu am facut un contract de vanzare - cumparare unde sa existe termeni si conditii.
Exista vreo cale legala sa mai pot returna produsul, sa-mi recuperez banii deja platiti si sa nu trebuiasca sa platesc diferenta ramasa neachitata?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri
Nu e nimic de facut, mai ales ca (banuiesc, din ce scrieti) nu aveti cunostinte tehnice privitoare la masinarie. Cu ocazia platii, eu as incerca sa solicit de la vanzator si un contact al unui atelier de reparatii. N-o fi 200, dar nici 1500.