Am avut un schimb de mesaje mai dure în privat cu cineva de pe o platformă de vânzări servicii , care eu îl consider țepar prin natura anunturilor pe care le pune acolo. Eu am dovezi, fiind ITst de meserie este ușor să îmi dau seama daca o poza / anunț este fake sau nu. Am rugat să șteargă anunțurile și să termine cu prostiile de a păcăli lumea. Acu domnul/doamna ( numele sigur este fals de asemenea ) s-a ofticat și a zis că muta discuția in public unde încearcă să mă denigreze. Repet eu nu am făcut nimic public, ce s-a întâmplat este la nivel de mesaje între noi 2 atât. Întrebarea este, acest țepar daca încearcă porcarii publice cu mine, eu pot afla cine este și să îl dau in judecata? Noroc că nu am nici o rețea gen Facebook insta deci va fi mai greu să mă denigreze public. Dar ce arme am împotriva lui? Persoana respectiva este supărata că am demascat porcăriile care le face la adminii platformei care îi tot șterg anunțurile, dandu-mi mie dreptate. Lui nu ii convine că nu mai poate păcăli lumea.
Într-o asemenea situație, se poate iniția o acțiune civilă în răspundere delictuală. Este esențial ca mesajele să aibă conținut denigrator. Aflarea datelor de identificare ale persoanei respective constituie o componentă mai dificilă, însă demersul în instanță rămâne viabil și este chiar recomandat, în funcție de caz.